DOMAĆA PUBLIKA NOSI "NEBESKOPLAVE": Nakon sjajnog starta prvenstva, Selta se nada novim bodovima protiv "slepih miševa"

V.M.

23. 08. 2024. u 07:20

UTAKMICA koja otvara drugo kolo španske La lige biće odigrana na "Balaidosu" gde će Selta ugostiti Valensiju (19.00).

ДОМАЋА ПУБЛИКА НОСИ НЕБЕСКОПЛАВЕ: Након сјајног старта првенства, Селта се нада новим бодовима против слепих мишева

Foto: Profimedia

Selta ima pravo da sa dosta optimizma uđe u novu sezonu jer je imala sjajan pripremni period. Odigrali su čak sedam prijateljskih utakmica na kojima su ostvarili četiri pobede uz dva remija i poraz, tako da u veoma dobrom ritmu dočekuju takmičarski deo sezone.

Razlog za dobre igre izabranika Klaudija Giraldeza na pripremama može se naći u odličnim transferima koje su "nebeskoplavi" obavili preko leta. Nakon što je zadovoljio na pozajmici, otkupljen je Unan Nunjez, a pored njega dovedeno je još nekoliko veoma dobrih fudbalera poput Borhe Iglesiasa i Ilaiša Moribe koji je svojevremeno važio za najvećeg talenta u čuvenoj "La Masiji".

Prošle sezone Selta je imala slab start, ali se stabilizovala u drugom delu kampanje dolaskom Klaudija Giraldeza na klupu i zaigrala je mnogo bolji fudbal, a na kraju je zauzela respektabilno 13. mesto.

Ovu kampanju počela je trijumfom nad Alavesom u veoma dramatičnom stilu. Baskijci su poveli na "Balaidosu" u 17. minutu preko Garsije i vodili su sve do poslednjih pola sata igre kada su "nebeskoplavi" došli do preokreta. Prvo je Svandberg poravnao rezultat nakon dodavanja Alvareza u 66. minutu, da bi u samoj završnici meča legendarni Jago Aspas matirao Sivieru u situaciji jedan na jedan za erupciju oduševljenja punih tribina "Balaidosa".

Ukoliko bude nastavila sa dobrim igrama pred svojim navijačima, Selta bi mogla da se nada plasmanu u gornji deo tabele, a prililu za nove bodove u Galiciji imaće večeras jer joj na noge dolazi Valensija koja je prvenstvo otvorila porazom od Barselone (1:2).

Taj poraz nije bio neočekivan za "slepe miševe", ali biće donekle razočarani jer je Barsa bila bez nekoliko prvotimaca, a i Valensija je povela na "Mestalji" preko Uga Dura u 44. minutu, ali na kraju nije uspela da osvoji nijedan bod i četa Hansija Flika je došla do vredna tri boda na krilima dvostrukog strelca Roberta Levandovskog.

Gosti su nakon par turbulentnih godina, imali dosta stabilnu sezonu prošle sezone, zauzeli su deveto mesto i nadaju se da će ove godine samo nastaviti povratak u sam vrh španskog fudbala.

Očekujemo veoma neizvestan meč između ove dve ujednačene ekipe, a blagu prednost dali bi Selti koja je u naletu nakon dobrih prirema i odličnog otvaranja prvenstva i verujemo da će bar ostati neporažena na večerašnjem susretu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje