ZICER ZA PSŽ: "Sveci" dočekuju redovnu mušteriju na "Parku prinčeva"

V.M.

23. 08. 2024. u 07:35

NA otvaranju drugog kola francuske Lige 1 branilac titule PSŽ će na "Parku prinčeva" ugostiti Monpelje (20.45).

ЗИЦЕР ЗА ПСЖ: Свеци дочекују редовну муштерију на Парку принчева

Foto: Profimedia

PSŽ je preko leta primio veliki udarac jer je klub napustio najbolji igrač današnjice Kilijan Mbape. Sjajni napadač je nakon sedam dugih godina odlučio da je vreme za promenu sredine i prešao je u Real Madrid, a da stvar bude gora po "svece", nisu primili nijedan evro za obeštećenje jer je Mbapeu istekao ugovor sa klubom i imao je "odrešene ruke".

Kapiten francuske reprezentacije je svakako najbolji igrač u istoriji kluba, osvojio je veliki broj trofeja za vreme igranja u PSŽ-u, ali do dugo željene Lige šampiona nisu mogli, pre par godina u finalu ih je zaustavio Bajern, dok su prošle sezone iznenađujuće poraženi od Borusije iz Dormtunda u polufinalu, što ostvalja "gorak ukus" pri rastanku.

Iako je Mbape otišao, Luis Enrike ima odličan tim na raspolaganju i očekuje se da "sveci" ponovo "pucaju" na osvajanje nekoliko trofeja, kao i na plasman u završnicu Lige šampiona.

Najveći kvalitet ove ekipe je u veznom redu, tu "gospodari" jedan od najboljih vezista današnjice, Portugalac Vitinja, a pomažu mu Fabijan Ruiz koji je oduševio svojim nastupima na Evropskom prvenstvu, a ne smeju se zaboraviti ni supertalentovani Zair Emeri, kao i novopridošlica plaćena skoro 70 miliona evra Benfiki Žoao Neveš koji je u prvom kolu podelio dve asistencije protiv Avra i preokrenuo meč svojim ulaskom u igru.

PSŽ je na tom susretu dobro započeo, brzo je došao do prednosti i vodio je sa 1:0 na poluvremenu, međutim, početkom drugog dela igre primio je dva brza gola, ali na njegovu sreću drugi je poništen putem VAR-a zbog igranja rukom.

Sve do završnice meča "sveci" nisu mogli da probiju tvrd bedem protivnika, ali konačno je to pošlo za rukom Usmanu Dembeleu u 85. minutu koji je na sebi nekarakterističan način zatresao mrežu glavom nakon centaršuta pomenutog Neveša, a posle toga su trijumf potvrdili Barkola i Kolo Muani koji je bio precizan sa bele tačke (4:1).

Priliku za nov trijumf Parižani će imati večeras protiv redovne mušterije jer na "Park prinčeva" dolazi Monpelje, ekipa koju su savladali na poslednjih 11 međusobnih duela!

Što se tiče gostujućeg sastava, on ima velikih problema sa izostancima, dosta igrača mu je povređeno, ali u prvom kolu je uspeo da izvuče bod protiv Strazbura sa kojim je remizirao rezultatom 1:1.

Listu povređenih igrača predvode defanzivci Žilijen, Sen Luka, Minkareli i Sila, a pored njih neće biti ni Halila Fajada, dok bi u postavu trebao da se vrati Vabi Kazri.

PSŽ je takođe bez par igrača, Kimpebea, Ernandeza i Ramoša koji je protiv Avra doživeo tešku povredu i neće ga biti na terenu u narednih nekoliko meseci.

Sve sem rutinskog trijumfa domaćina po nama bi bilo veliko iznenađenje.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje