TRADICIJA KAŽE DA ĆE BITI GOLOVA: "Žuta podmornica" i "rohiblankosi" redovno igraju neizvesne utakmice

V.M.

23. 08. 2024. u 08:05

JEDNU od najzanimljivijih utakmica drugog kola La lige odigraće Sevilja i Viljareal koji se večeras sastaju na "Ramon Sančez Pishuanu" od 21.00.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ ДА ЋЕ БИТИ ГОЛОВА: Жута подморница и рохибланкоси редовно играју неизвесне утакмице

Foto Profimedia

Nakon prošle sezone koja je bila najgora u 21. veku za Sevilju koja je zauzela razočaravajuće 14. mesto na tabeli, jasno je bilo da su velike promene potrebne u ekipi iz Andaluzije, a pored pomenute na klupi, klub je doveo i prodao veliki broj igrača, a među igračima koji su napustili ekipu nalazi se nekadašnji srpski reprezentativac Marko Dmitrović koji je prešao u Leganjes.

Kasu je napunio odlazak En Nesirija kojeg je Fenerbahče platio 20 miliona evra, a od zvučnijih pojačanja ističu se Keleči Ihenačo i, po transfemarktu nekada najvredini španski igrač, Saul Njigez.

Napravljena je i rokada na klupi, doveden je Garsija Pimenta koji za cilj ima da vrati ekipu u gornji deo tabele i da konkuriše za mesta koja vode u Evropu.

Na svom debiju, Pimentini izabranici su se susreli sa njegovom bivšom ekipom Las Palmasom u prvom kolu i u veoma zanimljivoj utakmici podelili su plen rezultatom 2:2.

Sevilja može biti razočarana ishodom jer je dva puta vodila i gubila prednost, ali ni bod nije loš početak za "rohiblankose" koji su prošle sezone u uvodnom delu kampanje tavorili u zoni ispadanja.

Slabu sezonu imao je i Viljareal kojem je osmo mesto koje je zauzeo bilo najgore u skorijoj istoriji i po prvi put još od sezone 2019/20 neće nastupati ni u jednom evropskom takmičenju.

Glavni razlog za to bio je veoma loš prvi deo prvenstva koji su većim delom proveli u donjem domu i ne smeju dozvoliti da se to ponovi ukoliko žele da konkurišu za Evropu ove sezone.

Iako je preko leta "žuta podmornica" ostala bez bitnih igrača poput Serlota i Jorgensena, dobro je izgledala u prvom kolu protiv Atletiko Madrida, pretendenta na titulu.

Kao i Sevilja, Viljareal je na toj utakmici dva puta vodio, ali nije uspeo da sačuva prednost i na kraju je remizirao sa "jorgandžijama" rezultatom 2:2.

Veoma dobar nastup protiv Atletika podigao je atmosferu u redovima gostiju kojima će danas biti cilj da ostanu neporaženi na "Roman Sančez Pishuanu".

Što se tiče istorijata međusobnih duela, goleade su česta pojava kada igraju ovi timovi i igra gol-gol je bila prolazna na njihovih poslednjih pet obračuna, a prošle sezone pored trijumfa Sevilje (2:1) viđen je i remi (1:1).

Odlučili smo da verujemo tradiciji i očekujemo da oba tima zatresu mrežu, a za hrabrije bismo predložili podelu bodova u Andaluziji pošto se radi o dosta ujednačenim ekipama.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje