LEVERKUZEN ZAPOČINJE ODBRANU TITULE: Rival na otvaranju Bundeslige mu je nekadašnji šampion Nemačke

V.M.

23. 08. 2024. u 07:50

NOVU sezonu u nemačkoj Bundesligi otvoriće nekadašnji i aktuelni prvak kada se na "Borusija parku" budu sastali Menhengladbah i Leverkuzen (21.00).

ЛЕВЕРКУЗЕН ЗАПОЧИЊЕ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Ривал на отварању Бундеслиге му је некадашњи шампион Немачке

FOTO: Tanjug/AP

Bajer je prošle sezone oduševio fudbalski svet svojim nastupima, osvojio je titulu, kup i poklekao je u finalu Lige Evrope protiv Atalante (0:3), što mu je bio jedini meč na kojem je bio poražen tokom čitave kampanje.

Najzaslužniji za te uspehe bio je trener Ćabi Alonso koji je svojim sjajnim taktičkim zamislima napravio silu od Leverkuzena koji je prekinuo seriju Bajerna od 11 uzastopnih titula.

Ekipa je ostala na okupu i ove sezone, ponovo napadaju sve trofeje, a jedan su već osvojili jer su u Superkupu bili bolji od Štutgarta posle boljeg izvođenja penala.

"Farmaceuti" su gubili na tom susretu sve do samog kraja i imali su igrača manje, ali kao što je bezbroj puta bio slučaj prošle sezone poravnali su rezultat u završnici meča pogotkom Patrika Šika i tako odveli meč u jedanesterce u kojima su bili "mirnije glave".

Ono što im može biti problem je potencijalna suspenzija prvog centarfora Viktora Bonifejsa koji se posle meča nepristojno ponašao prema igračima Štutgarta, ali i ako ne bude bio na raspolaganju Alonsu, Patrik Šik je više nego spreman da ga odmeni.

Rival na startu prvenstva biće im Borusija Menhengladbah on je imao razočaravajuću kampanju zauzevši veoma loše 14. mesto, tako da ne ulazi sa velikim očekivanjima u novu sezonu.

Ponovo ih sa klupe predvodi menadžer Herardo Seoane koji je bio pod pritiskom, ali je uprava odlučila da veruje u njega, a švajcarski stručnjak je najavio bolje partije njegovih izabranika rekvaši uoči meča da smatra da će biti mnogo borbeniji i konkurentniji ove godine.

Sastav nekadašnjeg prvaka Nemačke je ostao manje-više isti, nije bilo većih promena, tako da se igrači i trener dobro poznaju što im može biti prednost u odnosu na druge ekipe iz sredine tabele koje su uglavnom dosta menjale svoje sastave preko leta.

Prošle sezone Leverkuzen nije slavio na "Borusija parku", bilo je 0:0, ali je zato na svojoj "Baj areni" trijumfovao sa 3:0 protiv Menhengladbaha.

Današnji rivali preferiraju napadački, otvoreni fudbal i verujemo da će biti golova, a uz njih predlažemo duplu šansu na aktuelnog šampiona.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje