JUNAJTED NA TEŠKOM GOSTOVANJU: "Galebovi" su često umeli da budu noćna mora Erika ten Haga od kada je preuzeo Mančester

V.M.

24. 08. 2024. u 08:00

PRVU utakmicu drugog kola Premijer lige odigraće Brajton i Junajted koji se sastaju na "Ameksu" u čuvenom subotnjem terminu od 13.30.

ЈУНАЈТЕД НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Галебови су често умели да буду ноћна мора Ерика тен Хага од када је преузео Манчестер

Foto: Profimedia

"Crveni đavoli" su prošle godine imali jako lošu kampanju, u potpunosti su podbacili u ligi zauzevši po njih katastroflano osmo mesto, ali sezonu su spasili osvajanjem FA kupa i to pobedom nad gradskim rivalom Sitijem.

Taj trijumf je uneo ogromnu pozitivnu energiju u klub koji je preko leta povlačio odlične poteze na "transfer pijaci". Dovedeni su igrači na pozicijama koje su preko potrebne i očekuje se da gosti konkurišu za neko od prva četiri mesta na tabeli koja bi ih vratila u Ligu šampiona.

Upravo jedno od tih pojačanja, Džošua Zirkze, bio je heroj pobede u prvom kolu nad Fulamom (1:0). Junajted je na toj utakmici bio bolji rival, međutim Bruno Fernandeš je u prvom poluvremenu promašio dve kolosalne šanse i tako dopustio "kolibarima" da se provuku i na pauzu odu u egalu.

Drugo poluvreme je bilo dosta ujednačenije, oba tima su pretila i imala po par dobrih šansi, a odlučujći gol postigao je Zirkze koji je nakon centaršuta Garanača na maestralan način sa desetak metara "ćušnuo" loptu u nebranji deo mreže i tako izazvao ekstazu na "Old trafordu".

Iako nije ostvarena ubedljiva pobeda, tri sakupljena boda su jako bitna kako bi se na dobar način otvorila sezone, a i zbog toga što će Junajted u narednom periodu dosta neugodnih utakmica na kojima će mu biti dosta teže da sakuplja bodove.

Takođe, kao što je češto bio slučaj za vreme mandata Ten Haga stvari u Junajtedu mogu često postati negativne u klubu i mediijima kada rezultati nisu dobri, što sada nije slučaj i to dodaje na značaju ove pobede.

Pored Zirkzea, vredi napomenuti da je sjajan meč odigrali Kazemiro i Megvajer, dva igrača koji su često bila na meti kritika prošle sezone i pokazali su da i dalje nisu za "staro gvožđe".

Današnji rival "crvenim đavolima" biće Brajton, ekipa koja ih često pobeđuje od kada je Ten Hag na klupi i na poslednjih pet međusobnih duela "galebovi" su upisali tri trijumfa naspram junajtedova dva.

Domaćini su preko leta napravili veliku promenu, klub je napustio trener Roberto de Zerbi koji je preuzeo Marselj, a na njegovo mesto doveden je supertalentovani Fabijan Hirceler.

Nemački stručnjak je izuzetno mlad za trenera i ima samo 31. godinu, ali njegovi uspesi sa Sankt paulijem kojeg je uveo u elitu prošle sezone nisu prošle nezapaženo i dobio je poziv u najjaču ligu sveta koji je bez razmišljanja prihvatio.

U prvom kolu Brajton je pokazao da će nastaviti sa svojim prepoznatljivim napadčkim fudbalom pod njegovom trenerskom palicom, pošto su "galebovi" poprilično ubedljivo slavili sa 3:0 na gostovanju Evertonu.

Domaćini su preko leta znatno ojačali tim, potrošili su gotovo 200 miliona evra na dosta mladih, talentovanih igrača sposobnih da odmah zaigraju i pomognu klubu, što se i videlo u prvom kolu jer se par njih našlo u startnoj postavi poput Vifera i Minteha.

Danas očekujemo veoma zanimljiv meč, ukoliko Junajted ponovi partiju iz prvog kola ne verujemo da može do pobede, Brajton će koristiti šanse koje Fulam nije i verujemo da će stvoriti mnogo više nedaća "crvenim đavolima". Smatramo da je najbolji predlog da obe ekipe daju gol zbog stila fudbala koji forsiraju, a za hrabrije bi uz njih dodali i keca na "galebove".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje