NOVI TRENER, STARI LIVERPUL: "Redsi" ne bi trebali da imaju problema na "Enfildu" protiv redovne mušterije

V.M.

25. 08. 2024. u 07:35

POSLEDNjU utakmicu drugog kola Premijer lige odigraće Liverpul i Brentford koji se sastaju na "Enfildu" od 17.30.

НОВИ ТРЕНЕР, СТАРИ ЛИВЕРПУЛ: Редси не би требали да имају проблема на Енфилду против редовне муштерије

FOTO: Tanjug/AP

Era Jirgena Klopa je završena, nakon osam dugih godina nemački strunjkak je odlučio da je kraj što je iznenadilo mnoge, ali tako je jedan od najboljih trenera današnjice odlučio i Liverpul je morao da krene u novom pravcu.

Za njegovog naslednika odabran je Arne Slot, doskorašnji trener Fejenorda koji je holandskog velikana vratio na tron Eredvizije i Ligu šampiona i sada je vreme za iskorak u karijeri mladog trenera.

On je poznat po svom napadačkom stilu igre, tako da mu nije trebalo dugo da se "uklopi" sa igračima koje ima na raspolaganju jer su takav fudbal i igrali pod Klopom.

Da je to istina videli smo u prvom kolu kada je Liverpul rutinski slavio na "Portmen roudu" protiv Ipsviča. Iako je daleko kvalitetniji tim, to nije bila laka utakmica za "redse" jer se Ispvič nakon dugo vremena vratio u elitu predvođen fenomenalnim trenerom Kiranom Mekenom i imao je veliku podršku sa tribina.

Ipak, četa Arnea Slota je odigrala baš kako treba, mirno je započela meč, nije dozvolila da primi brz gol koji bi je poremetio i onda je "nokautirala" protivnika početkom drugog dela igre golovima Žote i Salaha koji je asistirao Portugalcu za 1:0.

Teško je očekivati da Slot ponovi uspehe Klopa, ali ovo je bio dobar početak za holandskog stručnjaka kojem bi uprava mogla da pomogne sa nekoliko pojačanja pošto nema velikog prostora za rotaciju u ovom rosteru i to može biti veliki problem kada krenu Liga šampiona i kup takmičenja jer će Liverpul redovno igrati dve utakmice nedeljno.

Današnji rival "redsima" biće Brentford koji je bez svog najboljeg igrača Ajvana Tonija osvojio tri boda protiv Palasa u malom gradskom derbiju na svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici (2:1).

Ponovo se pokazalo ono što se već godinama zna, a to je da je Tomas Frank odličan trener, danski stručnjak je odlično postavio ekipu koja je preko kontranapada izuzetno opasna, pogotovo Mbuemo koji je ponovo zatresao mrežu.

Ono što muči "pčelice" je situacija oko Ajvana Tonija, on je najbolji igrač ekipe ali ugovor mu ističe za godinu dana i ne želi da ga produži. Engleski reprezentativac je jedno vreme bio na meti Totenhema i Arsenala, ali oni su se opredelili za druge igrač i sada jedino postoji interes iz Saudijske Arabije.

Pitanje je da li Toni želi tamo da ide u ovoj fazi svoje karijere, ali ugovor koji bi dobio je više nego primamljiv, a i Brentford bi se dobrano naplatio pošto se zna da ekipe iz Saudijske Arabije papreno "plaćaju".

Tradicija međusobnih duela je na strani Liverpula koji je slavio na četiri od poslednjih pet međusobnih duela, a trenutno se nalazi u seriji od tri vezana trijumfa nad Brentfordom.

"Enfild" će biti pun do poslednjeg mesta, publika će biti orna da pozdravi novog trenera i očekujemo da će Liverpul ostvariti rutinsku pobedu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,73)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)