SPEKTAKL U NAJAVI: Šou je zagarantovana stvar kada igraju Atletiko i Đirona

V.M.

25. 08. 2024. u 07:45

DERBI drugog kola La lige igra se na "Metropolitanu" gde će Atletiko Madrid ugostiti Đironu (21.00).

СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ: Шоу је загарантована ствар када играју Атлетико и Ђирона

Foto: Profimedia

Atletiko je ovog leta odradio veoma dobar prelazni rok, uz Serlota koji je prošle sezone bio drugi najbolji strelac lige u dresu Viljareala, u transferu vrednom 95 miliona evra doveden je jedan od najboljih napadača sveta Hulijan Alvarez i jasno je stavljeno svima do znanja da su "jorgandžije" gladne trofeja.

Pored njih odbranu je pojačao španski reprezentativac Le Norman koji je bio standardan prvotimac u timu "furije" koji je osvojio Evropsko prvenstvo, a kao šlag na tortu doveden je i skorašnji kapiten Čelsija, Konor Galager koji ima sve fudbalske atribute da bude miljenik Čola Simeonea zbog stila fudbala koji forsira argentinski stručnjak.

Domaćin je na pripremama igrao dosta dobro, slavio je na tri od odigrana četiri prijateljska duela i sa dosta samopouzdanja je ušao u novu sezonu koju je otvorio remijem sa Viljarelom na "Keramici" (2:2).

Sva četiri gola na tom susretu viđena su u više nego zanimljivom prvom poluvremenu, a treba napomenuti da se Atletiko dva puta vraćao iz zaostatka, međutim do potpunog preokreta u drugom delu igre nije mogao.

Većina igrača koji su igrali na Kopa Americi ili Euru nisu bila u startnoj postavi poput Himeneza, De Paula, Alvareza i Moline, što danas ne bi trebao da bude slučaj i očekuje se da bar neki od njih zaigraju od prvog  minuta.

Sa druge strane. Đirona je prošle sezone bila najveći hit ne samo La lige, već i svih liga petica. Oduševila je sve svojim napadačkim, za oko lepim fudbalom i zauzela je treće mesto na tabeli koje joj je obezbedilo prvo igranje u Ligi šampiona u svojoj istoriji.

Ipak, kao što to često biva, Katalonci su izgubili svoja tri glavna igrača preko leta i teško da će moći da ponove uspehe koje su imali prošle sezone. Savinjo je pojačao Mančester siti, Aleiš Garsija je otišao put Leverkuzena, dok će Dovbik ove godine igrati u Večnom gradu u dresu Rome.

Težak je zadatak pred trenerom Mičelom, ali on je pokazao da se radi o veoma dobrom stručnjaku koji odlično poznaje ligu i u Đironi veruju da će ponovo imati dobru sezonu.

Što se tiče pojačanja, gosti su doveli nekoliko zanimljivih igrača koji odgovaraju njihovom sistemu, a od njih najviše se ističu Doni van de Bek, Abel Ruiz, Ladislav Krejči, kao i makedonski centarfor Bojan Miovski.

Katalonci su u prvom kolu pokazali da neće odustati od svog napadačkog fudbala, mada je bilo vidno da će im trebati vremena da se uigraju.

Gostovali su Betisu i nakon uvodnog gola Marka Bartre u šestom minutu, Đirona je poravnala u 72. minutu preko talentonvaog Gabrijela Misehoja.

Gostovanje na "Benitu Viljamarinu" je jedno od najtežih u ligi, tako da je bod sasvim solidan početak za četu Mičela.

Atletiko i Đirona su prošle sezone igrali izuzetno zanimljive duele, na prvom su Katalonci slavili sa 4:3, dok je u Madridu bilo 3:1 za "jorgandžije".

Danas očekujemo novu goleadu u njihovoj režiji, a za hrabrije bi dodali keca na Atletiko koji je poznat po sjajnim igrama kod kuće, a i navijači ćsu orni da podrže svoje nove miljenike, tako da će atmosfera biti na nivou.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,75)

ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)