DEBI LAZARA SAMARDŽIĆA? Srpski reprezentativac bi mogao dobiti prve minute u novom klubu na večerašnjem meču

V.M.

25. 08. 2024. u 07:55

JEDAN od najzanimljivijih mečeva drugog kola Serije A igra se na "Olimpijskom stadionu" u Torinu gde će istoimeni tim ugostiti Atalantu (18.30).

ДЕБИ ЛАЗАРА САМАРЏИЋА? Српски репрезентативац би могао добити прве минуте у новом клубу на вечерашњем мечу

FOTO: Tanjug/AP

Atalanta je prošle godine imala sezonu iz snova, igrala je odlično u domaćem prvenstvu koje je završila na petoj poziciji, dok je pored toga dogurala do finala Kupa Italije u kojem ju je savladao Juventus i naravno osvojila Ligu Evrope pobedom nad do tada neporaženim Bajerom iz Leverkuzena, 3:0.

To je "boginji provincije" bio prvi veliki trofej u istoriji, a heroj trijumfa nad "farmaceutima" bio je Ademola Lukman koji je "demolirao" Bajer postigavši tri maestralna gola u finalu.

Ipak, preko leta se nisu baš dobre stvari dešavale za Atalantu koja će gotovo sigurno ostati bez Kopmajnersa koji je nadomak transfera u Juventus. Tešku povredu doživeo je Đanluka Skamaka koji će dugo odsustvovati, a sada je pod upitnikom i budućnost pomenutog Lukmana koji je na radaru PSŽ-a.

Doduše, u Bergamu se radi i na pojačanjima, tako da je dres "boginje provincije" već obukao Mateo Retegi koji je direktna zamena za Skamaku, dok je nakon njega isto učinio i srpski reprezentativac Lazar Samardžić koji je doveden iz Udinezea u transferu vrednom 25 miliona evra i večeras bi mogao upisati svoj prvi nastup za "boginju".

Što se tiče rezultata, gosti su poraženi u finalu Uefa Superkupa od Reala (0:2), ali posle toga su upisali i prvu pobedu ubedljivo savladavši Leće na startu prvenstva rezultatom 4:0.

Ono što posebno raduje navijače i Đanpjera Gasperinija je to da su protiv Lećea dominirali novi igrači, Retegi i Brešanini koji su postigli po dva gola i tako na odličan način započeli svoju avanturu u dresu "boginje provincije".

Sa druge strane, domaćin je promenio trenera preko leta, ekipa je dosegla maksimum sa Ivicom Jurićem koji ih je odveo do gornjeg doma tabele i devetog mesta na tabeli, a da ponovi te uspehe pokušaće Paolo Vanoli kojeg je preporučilo to što je Veneciju vratio u Seriju A.

Torino je ostao bez nekoliko bitnih igrača poput Bonđorna i kapiten Rodrigeza preko leta, ali dovedeno je i nekoliko kvalitenih fudbalera, a listu svakako predvodi Če Adams koji je u jednom od zanimljivijih transfera ovog leta pojačao "bikove".

Na startu prvenstva, "granati" je malo falilo da nakon 28 mečeva konačno upiše pobedu protvi Milana na "San siru", ali ponestalo joj je koncentracije pri kraju susreta koji je završen rezultatom 2:2.

Ono što posebno boli Torino je to što je dobrim delom meča bio bolji rival na terenu i to što je vodio sa 2:0, međutim Alvaro Morata i Noa Okafor su se postarali da bar jedan bod ostane u "gradu mode".

Pre meča bi se nekadašnji prvak Italije sigurno zadovoljio bodom, međutim način na koji je ispustio sva tri ih je razočarao, ali svakako treba pohvaliti nastup izabranika Paola Vanolija.

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela ovih timova, videćemo da su goleade redovna pojava kada igraju Torino i Atalanta na čijih je poslednjih pet međusobnih duela viđen čak 21 gol.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,33)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)