VELIKAN U PROBLEMU: Kako je krenulo, deluje da ni Antonio Konte ne može pomoći trostrukom šampionu Italije

V.M.

25. 08. 2024. u 08:10

U večernjem terminu od 20.45 fudbaleri Napolija će na "Dijego Armando Maradoni" ugostiti Bolonju.

ВЕЛИКАН У ПРОБЛЕМУ: Како је кренуло, делује да ни Антонио Конте не може помоћи троструком шампиону Италије

FOTO: AP

Odbrana titule nije mogla gore da prođe za Napoli koji je prošle sezone promenio čak tri trenera i zauzeo katastrofalno deseto mesto na tabeli sa čak 40+ bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Inter.

Jasno je bilo da su promene preko potrebne, a uprava kluba se odlučila da najveću napravi na klupi i dovede majstora za Seriju A, čuvenog Antonija Kontea.

Sjajni italijanski trener je bio uspešan koga god da je trenirao u svojoj karijeri, a popularni Kalčo je osvajao u više navrata kao trener Juventusa i Intera.

Ipak, početak njegovo mandata ne obećava. Nakon dobro odrađenih priprema, Napoliju su bili potrebni penali da bi izbacio Modenu u Kupu Italije, dok je nakon toga usledio najteži poraz u prvom kolu u 21. za trostukog prvaka Italije.

Verona je u potpunosti nadigrala Napoli, ubeljivo ga je savladala sa 3:0, a Konte je nakon meča morao javno da se izvini navijačima za nastup njegovih izabranika koji su zabrinuti da će ponovo proživeti još jednu košmarnu sezonu.

Nakon tog meča bilo je jasno da su potrebne promene u redovima Napolitanaca, a od tada je klub pojačao David Neres, dok bi uskoro trebao isto učiniti i miljenik Antonija Kontea, Romelu Lukaku koji je pod njegovom trenerskom palicom u Interu najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Očekuje se znatno bolji nastup domaćina, ali neće im biti lako da dođu do prve pobede jer im na noge dolazi Bolonja koja je prošle sezone obezbedila istorijski plasman u Ligu šampiona.

Doduše, očekivano je ostala bez par nosilaca igre, Zirkzea i Kalafiorija, kao i trenera Tijaga Mote, tako da sa dosta drugačijim timom ulazi u novu kampanju.

Ekipu je preuzeo talentovani šef struke Vinčenco Italijana koji je Fiorentinu vodio do dva finala Lige konferencija i finala Kupa Italije u prethodnih par sezona, dok je i dovedeno nekoliko zanimljivih igrača da nadomeste odlaske pomenutog dua.

U prvom kolu "crveno-plavi" igrali su sa Udinezeom na "Renato D'al Ari'' i odigrali su razočaravajuć remi (1:1) s obzirom da su imali preko 70% poseda lopte i čak 20+ upućenih udaraca ka golu protivnika.

Iako nisu slavili, navijači mogu biti zadovoljni činjenicom da će izgleda i pod Vinčencom Italijanom igrati napadački, za lep oko fudbal.

Što se tiče međusobnih duela, Bolonja je prošle sezone slavila na "Dijego Armando Maradoni" sa 2:0, dok je na "Renato D'al Ari" bilo 0:0.

Danas očekujemo dosta bolji nastup Napolija nego u prvom kolu, ali Bolonja će takođe biti spremna da im se ozbiljno suprotstavi i verujemo da je najbolji tip da oba tima postižu bar po jedan gol.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)