"ČUDOTVORAC" NASTAVLJA MISIJU: Pobede na Sardiniji su oproban recept za opstanak Kaljarija

O. M.

26. 08. 2024. u 07:53

FUDBALERI Kaljarija dočekuju novajliju Komo u drugom kolu italijanske Serije A.

ЧУДОТВОРАЦ НАСТАВЉА МИСИЈУ: Победе на Сардинији су опробан рецепт за опстанак Каљарија

Foto Profimedia

Domaćin je imao odličan start sezone, pošto je u prvom kolu Kupa savladao novog drugoligaša Kararezea sa 3:1, dok je u prvom kolu Serije A izborio remi bez golova protiv favorizovane Rome.

Obe ove utakmice odigrane su na Sardiniji u "Unipol domusu" gde će Kaljari igrati i treći uzastopni meč. Ekipa sa Sardinije je prošle godine za dlaku izbegla ispadanje pod vođstvom legendarnog Klaudija Ranijerija, a da će se i ove godine boriti za opstanak govori podatak da su za Ranijerijevog naslednika izabrali Davidea Nikolu, stručnjaka koji se u poslednjih nekoliko godina proslavio zadržavanjem davljenika u Seriji A.

Počelo je, sada legendarnom, sezonom 2016/17. kada je sačuvao Krotone u Seriji A iako je imao dvocifren zaostatak za konkurentima, zatim je usledio podvig sa Torinom, nastavilo se sa Salernitanom, a prošle godine je u poslednjim minutima prvenstva izborio opstanak sa Empolijem kome se tako na neki način odužio za pomenutu 2017, kada je upravo Empoli platio ceh Krotoneovog preporoda.

Ako ne izgubi ovog ponedeljka veče, Kaljari može da ostane neporažen u svoja prva dva meča u Seriji A po prvi put od 2011. godine. Prednost u odnosu na prethodne pokušaje je ta što ove sezone oba prva meča igraju na Sardiniji, gde su prošle sezone i izborili opstanak, osvojivši više od dve trećine bodova upravo pred svojim navijačima.

S druge strane, Komo će i treći put gostovati, a "jezerdžije" su posle eliminacije iz Kupa, gde ih je u prvom kolu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila Sampdorija, izgubili i prvi svoj meč u Seriji A posle gotovo četvrt veka. Bolji od njih bio je Juventus koji je pobedio sa 3:0 uz jedan poništen gol koji je postigao Dušan Vlahović.

Prošlo je više od četiri decenije otkako se Komo poslednji put susreo sa Kaljarijem u prvom razredu italijanskog fudbala, pošto se za to vreme uglavnom šetao po nižim ligama, a glavni cilj "jezerdžija" ove godine je isti kao i Kaljarijev - da zadrže status u Seriji A.

Posle više od dve decenije odsustva, klub iz Lombardije se vraća, pod vođstvom glavnog trenera Seska Fabregasa, koji je i igračku karijeru završio u Komu. Španac ima podršku sponzora i većinskog vlasnika, britansko-inonežanske kompanije, ali i manjinskog, svog nekadašnjeg saigrača iz Arsenala Tijerija Anrija koji mu je kraće vreme bio i trener u Monaku.

Zajedno imaju ambicije da ostvare velike rezultate u narednim sezonama, a istaknuti potpisi kao što su Rafael Varane, Pepe Rejna i Serhi Roberto su pojačali tim koji je ostvario promociju proletos.

Međutim, Komo je bio kratak u svojim prvim takmičenjima u sezoni 2024/25. Nakon poraza sa penala od Sampdorije u Kupu Italije, novi Juventus Tijaga Mote dao im je tešku lekciju prošle nedelje.

Komo se danas bori protiv teškog bremena tradicije, pošto ova ekipa nije uspela da pobedi nijedan od prva dva meča u Seriji A još od daleke 1951. godine.

Davide Nikola bi mogao da ima kompletan tim na raspolaganju ovog vikenda, pošto se kolumbijski centralni bek Jeri Mina vraća nakon suspenzije. 

Napad Koma će predvoditi Andrea Beloti, koji se možda mučio otkako je otišao iz Torina u Romu, ali je prethodno postigao osam golova protiv Kaljarija u Seriji A, postigavši 13 golova u 14 ligaških utakmica protiv njih.

Zvučno pojačanje Rafael Varan ne može da zauzme mesto u srcu odbrane, pošto je zadobio povredu kolena, zbog čega će francuski defanzivac biti van konkurencije za tim nekoliko nedelja.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,17)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

25. 08. 2024. u 21:11

KRAJ JEDNE ERE! Basket reprezentacija Srbije izgubila u finalu Evropskog prvenstva, ništa od šeste titule u nizu

KRAJ JEDNE ERE! Basket reprezentacija Srbije izgubila u finalu Evropskog prvenstva, ništa od šeste titule u nizu

Basket reprezentacija Srbije nije uspela da u Beču osvoji zlato na Evropskom prvenstvu, na koje je stigla kao osvajač pet prethodnih izdanja kontinentalnog šampionata u igri 3 x 3. U velikom finalu Srbi su igrali protiv selekcije domaćina, Austrije, a konačan rezultat bio je 18:17 za nove šampione Evrope. Strahinja Stojačić je imao šut za izjednačenje u poslednjim momentima, potom i za pobedu, ali oba nije iskoristio.

25. 08. 2024. u 19:55 >> 20:00

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!