VLAHOVIĆ NA LAZOVIĆA: Srpski derbi u "gradu ljubavi"

O. M.

26. 08. 2024. u 07:20

FUDBALERI Juventusa će ukrstiti koplja sa Veronom u poslednjoj utakmici drugog kola Serije A. Ovaj meč je na programu u ponedeljak od 20.45 časova.

ВЛАХОВИЋ НА ЛАЗОВИЋА: Српски дерби у граду љубави

FOTO: Tanjug/AP

Juventus je sezonu počeo sigurnom pobedom. Pobedili su Komo sa 3:0, zahvaljujući golovima Samjuela Mbangulea, Timotija Vee i Andree Kambijasa. Već na poluvremenu su vodili sa 2:0 i svih 90 minuta su kontrolisali utakmicu.

Tokom leta, Juventus je prošao kroz značajne promene. Nakon još jedne dosta slabe sezone, uprava Juventusa je odlučila da je došao kraj eri Masimilijana Alegrija kome se zahvalila na uslugama, a na njegovo mesto doveden je supertalentovani Tijago Mota. On je već nekoliko godina među najperspektivnijim trenerima sveta, a nakon što je napravio ogroman uspeh uvevši Bolonju u Ligu šampiona, napravio je iskorak u karijeri i preuzeo "staru damu" iz Torina.

U Juventusu se nadaju da je upravo bivši reprezentativac Italije taj koji će ih vratiti na tron.

Kao najglasnija pojačanja stigli su Daglas Luiz i Keferen Tiram, dok je novi čuvar mreže Di Gregorio koji je zamenio Šćeznog.

Matijas Soule je prešao u Romu, što je bio najznačajniji odlazak, ali bjankoneri su se rešili usluga još nekolicine igrača, poput Hujsena, Ilinga Juniora... Klub je od odlazak ukupno prihodovao oko 100 miliona evra. Uskoro bi trebalo da bude rešen i status Federika Kijeze, kome ugovor ističe za godinu dana, ali je Tijago Mota izjavio pre nedelju dana da na njega ne računa u narednoj sezoni.

Juventus četiri godine nije osvojio naslov šampiona Italije, pa je prvo mesto u Seriji A glavni cilj ove sezone.

 Glavna uzdanica Tijaga Mote biće jedan od najboljih napadača sveta, naš Dušan Vlahović. Srpski centarfor je maltene sam prošle sezone držao Juve u gornjem domu tabele i njegovih 16 ligaških golova je glavni razlog zbog kog su se "bjankoneri" vratili u Ligu šampiona.

Fudbaleri Verone napravili su veliko iznenađenje na početku nove sezone. Pobedili su Napoli na svom terenu ubedljivo sa 3:0, iako su u taj meč ušli kao veliki autsajderi. Dvostruki strelac je bio Danijel Moskera, dok je Dailon Roča Livramento postigao još jedan gol.

Blistao je nekadašnji reprezentzativac Srbije Darko Lazović sa dve asistencije.

Taktički, odigrali su veoma pametnu utakmicu. Bili su čvrsti i disciplinovani u odbrani, dozvoljavajući Napoliju da kontroliše loptu. Ipak, Verona je strpljivo čekala svoje prilike i kaznila Napoli u kontri. Da li će se na sličan pristup odlučiti i u predstojećem meču protiv Juventusa, ostaje da se vidi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: G2+ (kvota 1,94)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

25. 08. 2024. u 21:11

KRAJ JEDNE ERE! Basket reprezentacija Srbije izgubila u finalu Evropskog prvenstva, ništa od šeste titule u nizu

KRAJ JEDNE ERE! Basket reprezentacija Srbije izgubila u finalu Evropskog prvenstva, ništa od šeste titule u nizu

Basket reprezentacija Srbije nije uspela da u Beču osvoji zlato na Evropskom prvenstvu, na koje je stigla kao osvajač pet prethodnih izdanja kontinentalnog šampionata u igri 3 x 3. U velikom finalu Srbi su igrali protiv selekcije domaćina, Austrije, a konačan rezultat bio je 18:17 za nove šampione Evrope. Strahinja Stojačić je imao šut za izjednačenje u poslednjim momentima, potom i za pobedu, ali oba nije iskoristio.

25. 08. 2024. u 19:55 >> 20:00

Komentari (0)

OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)