DA LI JE OVO KONAČNO TA GODINA? Previše je vremena prošlo od kada je bivši prvak Evrope bio u Bundesligi

V.M.

23. 08. 2024. u 09:30

TREĆE kolo nemačke Cvajte otvoriće derbi između Hanovera i Hamburga koji se sastaju na "Hajnc von Hajdendhajn areni" (18.30).

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КОНАЧНО ТА ГОДИНА? Превише је времена прошло од када је бивши првак Европе био у Бундеслиги

Foto: Profimedia

Večeras ćemo gledati obračun nekadašnji bundesligaša i timova koji ove sezone ciljaju povratak u elitu iz koje izostaju sada već dugi niz godina.

To posebno važi za Hamburg koji je od 2018. godine u drugom rangu nemačkog fudbala i od tada mu manje-više svaka sezona izgleda isto. Nekadašnji šampion ne samo Nemačke, nego i Evrope, tradicionalno dobro otvori prvenstvo, bori se za sam vrh tabele, a na kraju bude eliminisan u baražu za elitu ili izostane iz njega, što je bio slučaj prošle godine koju je završio na četvrtom mestu na tabeli.

Gosti su ponovo okupili dosta dobar tim koji poseduje kvalitet da se plasira u Bundesligu, a težak raspored na startu kampanje pokazaće koliko su sposobni za to jer u prvih nekoliko kola igraju sa timovima koji takođe pretenduju na sam vrh tabele.

Za sada su zabeležili veoma dobre rezultate, na otvaranju Cvajte bili su bolji od Kelna (2:1), dok su u drugom kolu remizirali sa Hertom na "Folksparkstadionu" (1:1).

Pored toga upisali su ubedljivu pobedu u Kupu Nemačke protiv Vepena (7:1), tako da u odličnom ritmu dočekuju večerašnji derbi trećeg kola.

Što se tiče Hanovera, on je od 2019. godine u Cvajti i nije bio blizu toga da se vrati u Bundesligu, ali ove sezone ja napravio solidan tim i "puca" na sam vrh tabele.

Razlog za optimizam domaćinu najviše daje supertalentovani napadač Nikolo Tresoldi, devetnaestogodišnjak je dete kluba i jedan od je najperspektivnijih fudbalera u Nemačkoj, te se "crveni" nadaju da je upravo on taj koji će ih vratiti u elitu.

Hanover je prvenstvo otvorio kao i Hamburg, sa četiri osvojena boda iz prva dva kola, ali je imao dosta lakše rivale u vidu Regensburga (2:0) i Projsen Minstera (0:0).

Takođe, vredi napomenuti to da su eliminisani u kupu od trećeligaša Arminije, poraz koji nisu očekivali, ali omogućiće im da se fokusiraju na Cvajtu jer svakako nisu imali izgledne šanse u kupu.

Ako pogledamo međusobne duele ovih timova, goleada ne bi trebala da izostane jer je igra GG&3+ bila prolazna na četiri od njihovih poslednjih pet obračuna.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje