OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: "Paunovi" ne znaju za pobedu na tri uzastopne utakmice!

V.M.

23. 08. 2024. u 10:17

FUDBALERI Lidsa će pokušati da upišu prvu ovosezonsku pobedu kada večeras od 21.00 budu gostovali na "Hilsborou" gde će ih ugostiti Šefild venzdej.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Паунови не знају за победу на три узастопне утакмице!

Foto: Profimedia

Lids je prošle sezone dogurao do finala plej-ofa, međutim, tamo ga je savladao Sautempton i tako sprečeio "paunove" da se ekspresno vrate u elitu. Zbog tog poraza ostali su bez nekoliko bitnih igrača koji su se dokazali da mogu da igraju na premijerligaškom nivou poput Samervila i Greja koji su pojačali Vest hem, odnosno Totenhem.

I pored odlazaka bitnih igrača, očekivalo se da gosti ponovo budu u vrhu tabele i bore se za mesta koja direktno vode u Premijer ligu, ili plej-of za nju, ali na dosta loš način su započeli prvenstvo.

U prvom kolu su protiv novajlije Portsmuta odigrali 3:3 na "Eland roudu", dok su u drugom kolu remizirali sa Vest Bromičom, tako da su osvojili samo dva boda od mogućih šest protiv ekipa koje su znatno slabije od njih po kvalitetu.

Da stvar bude još gora, Midlzbro ih je rutinski pobedio na startu Karabao kupa (0:3), tako da Lids na tri odigrane utakmice u novoj sezoni nije upisao nijednu pobedu.

Sa druge strane, Šefild je prošle sezone na neverovatan način obezbedio opstanak u Čempionšipu i ove godine će pokušati da se pomeri ka sredini tabele kako bi izbegao novu borbu za opstanak.

U redovima domaćina su veoma zadovoljni radom talentovanog menadžera Danija Rola i preko leta su mu donekle unapredili tim u odnosu na prošlu sezonu, ali realno gledano nemači stručnjak i dalje ne poseduje ekipu dovoljno kvalitetnu da se bori za gornji dom tabele.

Što se tiče starta sezone, "sove" su upisale po pobedu i poraz u ligi, bili su bolji od Plimuta sa 4:0, da bi ih proteklog vikenda istim rezultatom savladao Sanderlend.

Pored toga, Šefild je upisao i pobedu u EFL kupu nad Halom (2:1).

Šefild i Lids uglavnom igraju veoma tvrde mečeve, nijednom na njihovih poslednjih pet međusobnih duela nije viđeno više od dva gola na utakmici, ali mi verujemo da je vreme da se taj niz prekine večeras i tipujemo goleadu na "Hilsborou".

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje