ODBRANA TITULE KRENULA PO PLANU: "Lavovi" dominiraju Primeira ligom

V.M.

23. 08. 2024. u 10:35

SPORTING iz Lisabona će pokušati da upiše treću uzastopnu ligašku pobedu kojom bi se usamio na vrhu tabele kada večeras od 21.15 bude gostovao Farenseu.

ОДБРАНА ТИТУЛЕ КРЕНУЛА ПО ПЛАНУ: Лавови доминирају Примеира лигом

Foto Profimedia

"Zeleno-beli" su prošle sezone imali svoj najbolji nastup ikada u Primeira ligi jer su osvojili titulu sa više nego impresivnih 90 bodova, što je rekord za broj sakupljenih bodova u jednoj sezoni u istoriji lisabonskog velikana.

Najzaslužniji za to je naravno sjajni šef struke Ruben Amorim, koji je preko leta bio na meti Liverpula i Vest hema, ali na veliku radost Sportinga nije promenio sredinu i petu sezonu zaredom predvodiće "lavove" kraj aut-linije.

Od kada je supertalentovani menadžer seo na klupu, Sporting je osvojio dve titule, što je posebno impresivno s obzirom na to da je pre toga bio šampion samo jedanput u 21. veku.

Ono što je takođe bitno je da "zeleno-beli" dres i dalje nosi Viktor Đekereš. Sjajni švedski centarfor je prosto "eksplodirao" prošle sezone postigavši 43 gola i podelivši 15 asistencija u svim takmičenjima i mislilo se da će sigurno neki evropski velikan "zagristi" za njega, ali do toga nije došlo, sigurno na radost Rubena Amorima sa kojim Đekereš ima veliku povezanost i nekoliko puta je isticao da je on glavni razlog za njegov dolazak u Sporting.

Ostatak tima ostao je manje više isti, klub su napustili veterani Koates i Adan, a kao zamene dovedeni su im talentovani Zeno Debast i srpski čuvar mreže Vladan Kovačević.

Odbrana titule krenula je po planu za ekipu iz prestonice, Sporting je u prvom kolu savladao Rio Ave sa 3:1, dok je proteklog vikenda bio više nego ubedljiv protiv Nasionala (6:1), tako da će danas juriti treću uzastopnu ligašku pobedu kojom bi se usamio na vrhu tabele.

Sa druge strane, Farense nije dobro otvorio prvenstvo, doživeo je poraze od Moreirensea (1:2) i Rio Avea (0:1), tako da realno gledano nema mnogo čemu da se nada na večerašnjem duelu.

Tradicija je takođe na strani Sportinga koji je Farense savladao na poslednjih devet međusobnih duela ukuljučujući tri prošlosezonska trijumfa (dva puta po 3:2 i 4:2).

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje