"PEVCI" DOČEKUJU REDOVNU MUŠTERIJU: Totenhem je današnjeg rivala savladao tri puta zaredom pred svojim navijačima

V.M.

24. 08. 2024. u 09:20

FUDABALERI Totenhema će nakon razočaravajućeg remija sa Lesterom pokušati da upišu prvu ovosezonsku pobedu kada u drugom kolu Premijer lige budu ugostili Everton (16.00).

ПЕВЦИ ДОЧЕКУЈУ РЕДОВНУ МУШТЕРИЈУ: Тотенхем је данашњег ривала савладао три пута заредом пред својим навијачима

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Nakon veoma dobre prve sezone, Angelos Postekoglu je najavio napade na trofeje i tako naneo sebi i svom timu dodatni pritisak pošto "pevci" nisu ništa osvojili još od Liga kupa 2008. godine.

Totenhem ima dobar tim, kvalitetan i napadači orijentisan, ali u prvom kolu protiv Lestera realizacija je izostala. "Mamuze" iz Londona su se ispromašivale na tom meču, pogotovo u prvom poluvremenu kada su propustili nekoliko čistih šansi. Jesu poveli sa 1:0, ali tu prednost nisu uspeli da uvećaju i kazna je došla sredinom drugog dela igre kada je vanvremešni Džejmi Vardi udarcem glavom poravnao rezultat i ispotaviće se postavio konačnih 1:1.

Odbrana Totenhema je zakazala kod tog gola i to posebno brine navijače domaćina, pošto je prošle godine to bio ubedljivo najgori deo tima, mada ima i do stila fudbala pošto "pevci" igraju izuzetno otvoren, napdački orijetnisan fudbal.

Ipak, danas će imati lepu priliku da upišu prvu pobedu jer u prestonicu dolazi Everton, ekipa koju su pobedili na poslednja tri međusobna duela u Londonu uključujući prošlosezonskih 2:1 na "Totenhem hotspur stadionu".

Što se tiče čete Šona Dajča, ona je otvorila prvenstvo ubedljivim porazom od Brajtona (0:3) i potvrdila ono što su mnogi očekivali, a to je da ovaj tim očekuje nova borba za opstanak.

Everton već nekoliko godina jedva opstaje u ligi, pobedama u poslednjim kolima i dobrim igrama u završnici prvenstva, ali pitanje je koliko to dugo može da traje i možda ovo bude ta godina kada konačno ispadnu iz elite.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju problema sa njima. Domaćini će biti bez Solankea i Bentankura, dok će kod gostiju meč propustiti Bretvajt, Garner, Kolman, Paterson, Jang i Čermiti.

Očekujemo rutinsku pobedu Totenhema koji je kvalitetniji tim, a pride će imati i veliku podršku sa prepuih tribina svog stadiona.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,62)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner bio suspendovan zbog dopinga!

BRUKA: Evo šta je ATP dopustio dok je Janik Siner "bio suspendovan" zbog dopinga!

Teniski svet je uzdrmala vest da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on za to saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Jedan od njih je teniski novinar Hoze Morgado koji ukazuje na bruku koju je Asocijacija teniskih profesionalaca priredila ljubiteljima tenisa.

21. 08. 2024. u 20:08

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje