"PARTIZANOV DŽELAT" NA PRAGU ELIMINACIJE: "Crvenim bikovima" ne bi trebalo da bude problem da sačuvaju prednost pred svojim navijačima

V.M.

27. 08. 2024. u 07:20

FUDBALERI Salcburga nalaze se nadomak novog nastupa u Ligi šampiona, a sve što treba da urade je da u revanš utakmici plej-ofa za najjače evropsko takmičenje sačuvaju dva gola prednosti pred svojim navijačima na "Red bul areni" protiv Dinama iz Kijeva (21.00).

ПАРТИЗАНОВ ЏЕЛАТ НА ПРАГУ ЕЛИМИНАЦИЈЕ: Црвеним биковима не би требало да буде проблем да сачувају предност пред својим навијачима

FOTO: M. Vukadinović

Dinamo pokušava da se nakon tri godine vrati u grupnu fazu Lige šampiona, ali nakon nastupa na prvom susretu to je "nemoguća" misija. Salcubrg je u svakom segmentu igre bio bolji od Ukrajinaca, dominirao je tokom čitavog meča i golovima Nene i Kjergarda početkom prvog i drugog poluvremena došao do pobede.

Da stvar bude još gora, taj poraz je doživljen na "domaćem" terenu (meč odigran u Lublinu zbog rata u Ukrajini), tako da će danas pored igrača Salcburga morati da se izbore i sa 30 000 vatrenih navijača.

Što se tiče dosadašnjeg toka kvalifikacija, Dinamo ih je je započeo u drugom kolu kada ga je žreb upario sa beogradskim Partizanom protiv kojeg su bili više nego dominantni. "Crno-beli" jesu poveli na prvom susretu tog dvomeča, ali to je bilo to od njih jer je Dinamo na njemu na kraju slavio sa 6:2, dok je u Beogradu takođe rutinski trijumfovao (3:0), što je u ukupnom skoru bilo više nego ubedljivih 9:2.

Nakon toga usledio je obračun sa Rendžersom koji je nakon 1:1 u Lublinu imao prednost domaćeg terena u revanšu, ali škotski predstavnik je sredinom drugog dela igre ostao sa igračem manje na terenu, što su Kijevljani znali kako da iskoriste i ubedljivo su slavili sa 2:0 golovima Pajkhalijonoka i Vološina.

Sa druge strane, desetogodišnja dominacija gostiju u austrijskoj Bundesligi je okončana jer je titulu osvojio Šturm, što je očigledno dalo dodatan motiv "crvenim bikovima" da ozbiljno uđu u novu sezonu.

Ne znaju za poraz na sedam odigranih utakmica u svim takmičenjima, a na njima imaju veoma impresivnu statistiku od šest ostvarenih pobeda uz samo jedan remi.

Njega su odigrali protiv Tventea u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (3:3), a kako su pre toga slavili na svom terenu sa 2:1, obezbedili su mesto u plej-of fazi.

Za vikend im je odložen meč domaćeg prvenstva kako bi mogli što bolje da se pripreme za večerašnji susret, tako da će poprilično odmorni dočekati Kijev protiv kojeg ne bi trebalo da imaju problem odbraniti dva gola prednosti iz prvog susreta.

Što se tiče izostanaka, gosti su bez Djačuka i Ponomarenka, dok će kod domaćina meč propustiti Fernando, Kavamura i Konate.

Očekujemo dosta otvorenu utakmicu, Dinamo mora da napadne od prvog minuta i to bi trebalo da ostavi dosta prostora za napade Salcburga i verujemo da ćemo videti veliki broj golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

"POVEROVALI SU NAM!" Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04 >> 18:12

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)