SVE ILI NIŠTA: Zvezda mora slaviti kako bi se plasirala u Ligu šampiona!

V.M.

28. 08. 2024. u 07:20

FUDBALERI Crvene zvezde će večeras pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" pokušati da nadoknade gol zaostatka protiv Bode Glimta i tako se drugu godinu zaredom plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona (21.00).

СВЕ ИЛИ НИШТА: Звезда мора славити како би се пласирала у Лигу шампиона!

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Prošle nedelje u Norveškoj bolji rival bio je Bode, "žuta horda" je stvarala više šansi, napadala većim delom meča i čak u jednom trenutku vodila sa 2:0, ali Zvezda se "podigla" u završnici meča i smanjila zaostatak koji će večeras juriti pred svojim navijačima.

Taj gol Mimovića može se pokazati kao krucijalan, jer sada je "crveno-belima" dovoljna i pobeda od jednog gola razlike kako bi bar odvela meč u produžetke, dok bi sve ubedljivije od toga značilo prolaz u grupnu fazu Lige šampiona.

Zvezda je tamo bila prošle godine, a s obzirom na to da je preko leta napravila kvalitetniji tim u odnosu na onaj od pre 12 meseci, jasno je da je cilj srpskog šampiona da ponovo zaigra u najjačem evropskom takmičenju i da bi sve ostalo za njega bilo neuspeh.

Takođe, iskustvo je na strani domaćina, jer Bode Glimt nikada u svojoj istoriji nije igrao grupnu fazu Lige šampiona, nekoliko puta je nastupao u kvalifikacija, a najbliži velikom uspehu bio je pre dve sezone kada ga je tek posle produžetaka u plej-ofu nadigrao Dinamo iz Zagreba.

Prednost "žute horde" je to što je uveliko u pogonu, a i realno gledano igra u kvalitetnijem prvenstvu, dok je naša Superliga tek počela i Zvezda u prvih nekoliko kola nije imala rivala koji je makar približno na njenom nivou.

Takođe, Bode je kvalifikacije započeo još od drugog kola kada je bio bolji od RFS-a (4:0, 3:1), a zatim je u dominantnom stilu izbacio Jagjelonju (1:0, 4:1), dok je Zvezdi duel u Norveškoj bio prvi na međunarodnoj sceni ove sezone.

Ono što je jasno posle prvog susreta je to da je Bode dosta brza ekipa koja igra izuzetno napadački fudbal od kojeg ne odustaje i verujemo da će večeras takođe pokušati da igra na gol više i tako obezbedi prolaz dalje.

Zvezda će morati da odigra bolje nego na "Aspmira stadionu" i očekuje se da Milojević bolje pripremi svoje izabranike koji su poznati po tome da dosta bolje partije pružaju kod kuće nego u gostima zbog velike podrške sa tribina.

Vladan Milojević je na klupu doveden upravo zbog ovakvih duela, a u svom bivšem mandatu u Zvezdi je pokazao da zna kako se oni igraju jer je već dva puta vodio Zvezdu do grupne faze Lige šampiona, a takođe vredi napomenuti da je "crveno-bele" ukupno predvodio na 12 međunarodnih kvalifikacionih dvomeča i da je ostvario isto toliko pobeda!

Bode nikada nije igrao u atmosferi kakva će biti večerašnja, to ga može poremetiti, što bi Zvezda trebala iskoristiti i bar odvesti meč u produžetke.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: VSU priprema ofanzivu Zaporožje 2.0; Ruske snage buše odbranu kod Pokrovska; VSU ima inicijativu kod Kurska (VIDEO/FOTO)