SRBI DOMINIRAJU: Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić su na sjajan način započeli novu sezonu

V.M.

28. 08. 2024. u 07:40

AL Hilal nastavlja da dominira saudijskim fudbalom, a nova "žrtva" trebalo bi da mu bude Damak kojeg dočekuje na "Kingdom areni" u Rijadu u okviru drugog kola Profesional lige (20.00).

СРБИ ДОМИНИРАЈУ: Александар Митровић и Сергеј Милинковић Савић су на сјајан начин започели нову сезону

Screenshot / AlHilal

Al Hilal ne planira da stane sa osvajanjem trojefa, nakon sjajne prošle u kojoj ih je osvojio tri, novu je započeo osvajanjem novog odličja pobedivši Al Nasr u Superkupu sa 4:1, a u centru pažnje bio je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije Aleksandar Mitrović koji je postigao dva pogotka i podelio asistenciju kod gola koji je postigao drugi srpski reprezentativac koji nosi dres "plavog" talasa, Sergej Milinković Savić.

Mitrović je nastavio tamo gde je stao prošle sezone kada je postigao 40 golova za Al Hilal uz osam podeljenih asistecnija u svim takmičenjima i izgleda da srpski centarfor ne planira da stane.

Takođe, ovim nastupom je ponovo stavio do znanja Kristijanu Ronaldu da je najbolji igrač u Saudijskoj Arabiji i da je spreman da se bori za titulu najboljeg Profesional lige strelca sa Portugalcem koji ju je prošle sezone osvojio sa 35 ligaških golova naspram Mitrovićevih 28.

Što se tiče Profesional lige, cilj je jasan za "plavi talas" koji se ne bi zadovoljio ni sa čim drugim nego odbranom titule i to na ubedljiv način, kao onaj na koji je osvojena prošle sezone.

U prvom kolu Al Hilal je gostovao Al Uhdudu i ostvario je rutinsku pobedu od 3:0, a u glavnim ulogama bili su srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić koji su bili "odgovorni" za sva tri pogotka. 

Mrežu Al Uhduda načeo je popularni Mitrogol u četvrtom i 39. minutu, dok je Milinković Savić postavio konačnih 3:0 u nadoknadi prvog poluvremena.

Jasno je da Žorž Žezus na svom raspolaganju ima ubedljivo najbolji tim u Aziji, pogotovo ove sezone kada će mu od jednog trenutka biti na raspolaganju Nejmar koji je čitavu prošlu kampanju propustio zbog teške povrede.

Većih pojačanja nije bilo preko leta, ali po pisanjima transfer gurua Fabricija Romana gotovo je sigurno da će u smiraj prelaznog roka ekipu pojačati Žoao Kanselo kojeg Barselona nije otkupila od Sitija u kojem je odavno "precrtan" od strane Pepa Gvardiole.

Rival na večerašnjem meču biće im Damak koji je sezonu započeo porazom pred svojim navijačima od Al Halidža (0:1). Iako je kontrolisao igru i bio bolji tim na tom susretu, nijedan od njegova 22 upućena udarca nije završio u mreži i gosti će morati da porade na realizaciji na treninzima kako im se tako nešto ne bi ponovilo.

Zanimljivo je to da je Damak prošle sezone bio neugodan rival Al Hilalu i na dva odigrana međusobna duela viđeni su remi (1:1) i trijumf "plavog talasa" (2:1).

Večeras očekujemo rutinski trijumf Al Hilala koji je daleko kvalitetniji, a i biće motivisan da ostvari pobedu na prvom domaćem meču u sezoni.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

SRPSKA NARKO-TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu