TSC DRUGU GODINU ZAREDOM U EVROPI: Pitanje je samo u grupnoj fazi kojeg takmičenja će nastupati?

V.M.

29. 08. 2024. u 07:40

FUDBALERI TSC-a pokušaće da nadoknade tri gola zaostatka koja jure pred svojim navijačima protiv Makabija u revanš utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

ТСЦ ДРУГУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ У ЕВРОПИ: Питање је само у групној фази којег такмичења ће наступати?

Tanjug/AP

Žarko Lazetić je prethodnih nekoliko godina bio primer kako jedan trener treba da radi u Superligi Srbije, postepeno je napredovao sa TSC-om, a "krunu" sjajnog rada doživeo je prošle godine kada je debitovao sa ekipom iz Bačke Topole u grupnoj fazi Lige Evrope.

To je realno bio limit TSC-a, dalje nije mogao da ga odvede i mladi stručnjak je odlučio da je vreme za iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri koju je nastavio u Makabiju iz Tel Aviva, a vredi istaći to da mu je ovo prvi međunarodni angažman, pošto je do sada vodio samo klubove u Srbiji (privremeno Partizan, Teleoptik, Metalac i TSC).

Makabi je prošle godine bio prvak Izrala, a kako je preko leta pojačao tim, očekuje se da bar ponovi taj uspeh uz dobre nastupe na evropskoj sceni, tako da je u Tel Avivu srpski stručnjak pod znatno većim pritiskom nego što je bio u Bačkoj Topoli.

Svoj mandat Lazetić je počeo dobro, njegovi izabranici su osvojili Superkup i tako odlično otvorili sezonu, međutim, u kvalifikacijama za Ligu šampiona su eliminisani već u drugom kolu od nekadašnjeg osvajača Kupa šampiona, ekipe FKSB-a.

Doduše, zbog rata u Izarelu "žuti" ne mogu da igraju  pred svojim navijačima, što im je veliki minus, a to se najbolje videlo na tom dvomeču jer su u Rumuniji izvukli pozitivan rezultat (1:1), da bi nakon toga "kod kuće" bili poraženi s rezultatom 0:1.

Zbog toga su se "spustili" u Ligu Evrope, ali tu su imali dosta lakši žreb i rutinski su u trećem pretkolu izbacili Panevežis, dok im je u plej-ofu rival TSC koji su rutinski savladali na prvom susretu sa 3:0.

Veliki razlog za to bila su dva isključenja krajem prvog poluvremena, prvo Đorđevića, a zatim i Banjca, tako da srpski predstavnik nije nikako mogao da se suprotstavi izraelskom šampionu.

Što se tiče TSC-a, on je Lazetića zamenio Deanom Klafurićem koji se ne snalazi baš najbolje u ulozi šefa struke ekipe iz Bačke Topole. 

Iako im raspored na početku sezone u Superligi Srbije nije bio težak, veoma su loše odigrali uvodnih pet utakmica, osvojili su samo sedam bodova i nalaze se na razočaravajućem desetom mestu na tabeli.

Domaćini će teško večeras doći do preokreta, ali i u slučaju poraza zaigraće u grupnoj fazi Lige konferencija, što znači da će drugu godinu zaredom nastupati u nekom evropskom takmičenju pošto su prošle sezone bili deo Lige Evrope, gde su zauzeli poslednje mesto u grupi "A".

Večeras očekujemo da naš predstavnik bude opasniji po gol, mora napasti od prvog minuta i verujemo da će uspeti da pronađe put do mreže Makabija.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: D1-2 (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

AMERIČKI POLITIKOLOG: Saveznici Ukrajine više ne mogu da utiču na tok sukoba, Putin to veoma dobro razume