"ČELIČNI" ZNAJU KAKO DA IGRAJU SA NOVAJLIJAMA: Domaćini nikada nisu izgubili od novopromovisanih timova u svojoj istoriji!

V.M.

30. 08. 2024. u 07:35

DRUGO kolo nemačke Bundeslige otvoriće Union Berlin i Sankt Pauli koji se sastaju na "Alte forsteraju" od 21.00.

ЧЕЛИЧНИ ЗНАЈУ КАКО ДА ИГРАЈУ СА НОВАЈЛИЈАМА: Домаћини никада нису изгубили од новопромовисаних тимова у својој историји!

Foto: Profimedia

Nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj je jedva opstao u eliti, Union Berlin je na pozitivan način započeo novu kampanju, osvojivši bod na gostovanju Majncu (1:1).

Izabranici Bo Svensona su gubili na tom susretu, ali su pokazali karakter i pogotkom Benesa u 74. minutu došli do izjednačenja i iskusni trener je nahvalio nastup svog tima nakon meča, posebno napomenuvši borbenost koju su pokazali.

To je bila četvrta sezona zaredom da je Union bez poraza započeo sezonu (po dve pobede i remija), a sada se vraćaju pred svoje navijače koji na "Alte forsteraju" prave jednu od najboljih atmosfera u Bundesligi.

Takođe, domaćin tradicionalno dobro igra prve prvenstvene utakmice kod kuće i poslednje dve godine je pobeđivao na tim mečevima.

Ono što vredi napomenuti je i to da je ovo šesta sezona "čeličnih" u Bundesligi i do sada nikada nisu izgubili od novopromovisanih timova i na deset utakmica protiv "novajlija" ostvarili su sedam pobeda uz tri remija.

Sa druge strane, nakon dugog niza godina Sankt Pauli se vratio u Bundesliga i ovoga puta će pokušati da se zadrži u njoj, mada nije dobro započeo odiseju jer je u prvom kolu poražen na svom "Milerntoru" od Hajdenhajma (0:2).

Veliki problem za ovu ekipu je to što je preko leta ostala bez svog trenera, sjajnog Fabrijana Hirclera koji ih je uveo u Budnesligu i pojačao Brajton sa kojim je na odličan način započeo Premijer ligu (dve pobede na dva meča).

Kao zamena za tridesetjednogodišnjaka doveden je Aleksandar Blesin, koji nije imao većih trenerskih uspeha u svojoj karijeri i ne čudi što mnogi očekuju da se grčevito bore za opstanak ove sezone.

Takođe, ono što vredi napomenuti je da nisu mnogo menjali ekipu, značajnijih odlazaka i dolazaka nije bilo, što je još jedan od razloga što mnogi misle da će se Sankt Pauli baš mučiti tokom kampanje.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima. To se pogotovo odnosi na domaćina koji će biti bez velikog broja igrača poput Juranovića, Rusiliona, Prtajina, Štajna i Folanda, dok će kod gostiju meč propustiti Ahlers, Burhert i Coler.

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela, goleade su redovna pojava kada igraju današnji rivali. Samo jedanput na njihovih 20 obračuna u Bundesligi ili Cvajti meč je završen rezultatom 0:0, dok u proseku na pomenutim utakmicama padaju preko tri gola.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)