SITIJU NEĆE BITI LAKO U PRESTONICI: "Čekićari" su preko leta napravili odličan tim

V.M.

31. 08. 2024. u 07:40

U jednom od derbija trećeg kola Premijer lige fudbaleri Vest hema će na "London stadionu" ugostiti Mančester siti (18.30).

СИТИЈУ НЕЋЕ БИТИ ЛАКО У ПРЕСТОНИЦИ: Чекићари су преко лета направили одличан тим

FOTO: Tanjug/AP

Četvorostruki uzastopni šampion je u stilu započeo odbranu titule, pobedivši Čelsi sa 2:0 na "Stamford bridžu", odnosno Ispvič na "Etihadu" sa 4:1.

Apsolutna zvezda tih mečeva bio je naravno Erling Holand koji preko leta nije imao obaveze sa reprezetnacijom i više nego spreman je dočekao novu sezonu što je dokazao postigavši čak četiri gola na pomenuta dva susreta.

Generalno gledano, Siti je izgledao dosta dobro na tim utakmicama, iako je bio bez svog glavnog igrača Rodrija koji je dobio produženi odmor nakon Eura. Španac će se uskoro vratiti na teren, a pored njega "građani" će biti jači za Ilkaja Gundogana koji se nakon godinu dana provedenih u Barseloni vratio na "Etihad".

Iako su mnogi spominjali da očekuju da dođe do "zasićenja" u Sitiju, ne deluje da će Gvardiola dozvoliti da se to dogodi i očekuje se da se ponovo bore za sam vrh tabele i petu uzastopnu titulu.

Danas će za rivala imati Vest hem, ekipu koja ima je ostala u dobrom pamćenju jer su svoju četvrtu uzastopni titulu osvojili upravom pobedom nad "čekićarima" u poslednjem kolu prošle sezone.

Tada je Foden briljirao sa 2 gola, a to bi mogao biti i danas slučaj pošto bi najbolji igrač Premijer lige za sezonu 2023/24 trebao da se vrati na teren nakon što meč sa Ipsvičom propustio zbog zdravstvenih problema.

Što se tiče Vest hema, on je preko leta bio veoma aktivan na tržištu i dosta je promenio ekipu, slobodno se može reći nabolje.

Domaćini su ojačali sve pozicije na kojima su imali probleme, štoper Maks Kilman, centarfor Niklas Filkrug, zadnji vezni Gvido Rodrigez, krila Giljerme i Samervil, kao i desni bek Aron van Bisaka.

Takođe, promena je napravljena i na klupi, okončana je era Dejvida Mojesa koji je doneo evropski trofej Vest hemu za vreme svog mandata, a na njegovo mesto doveden je Đulen Lopetegi.

Španac je započeo porazom od Aston vile (1:2), međutim u drugom kolu je njegov tim izgledao dosta bolje na terenu i više nego zasluženo je pobeđen Kristal palas u malom londonskom derbiju (2:0).

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela, u velikoj prednosti je Siti koji je slavio na poslednja četiri duela sa Vest hemom, mada vredi napomenuti da su na minula dva "čekićari" postizali po jedan gol, tako da hrabriji mogu probati gol-gol uz fiks na "građane".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (KVOTA 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (KVOTA 2,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac