SRBIN VODI ČEHE U LIGU ŠAMPIONA: Navijači Sparte na ovo čekaju 18 godina

O. M.

27. 08. 2024. u 08:46

PRAŠKA Sparta ima ogromnu prednost od dva gola iz prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je odigrana prošle nedelje u Švedskoj protiv Malmea.

СРБИН ВОДИ ЧЕХЕ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Навијачи Спарте на ово чекају 18 година

FOTO: Profimedia

Sparta izgleda fantastično na startu sezone, odigrala je 11 utakmica i upisala čak devet pobeda uz dva remija i postigla je impresivnih 26 golova.

Navijači "rudih" nadaju se da će njihovi ljubimci zaigrati u Ligi šampiona prvi put posle sezone 2005/06.

Što se tiče samih kvalifikacija, "čelična Sparta" ih je započela u drugom kolu gde je rutinski izbacila Šamrok (6:2), nakon čega je usledio obračun sa bivšim evropskim prvakom, FKSB-om, poznatijim pod starim imenom Steaua Bukurešt.

Posle remija u Češkoj (1:1), Sparta je na krilima sjajnog srpskog internacionalca Stefana Birmančevića, koji je postigao dva gola i dodao asistenciju za treći, vodila sa 3:0 na poluvremenu revanša. Ipak, malo je falilo da "prospe" tu prednost jer je u nastavku primila dva pogotka, ali ono što je bitno je da su dogurali do plej-ofa i u najgorem slučaju će nastupati u Ligi Evrope ako izgube u ovom dvomeču.

Birmančević se na startu sezone izdvojio kao najbolji pojedinac u ekipi, igra sjajno na svakoj utakmici i do sada je već postigao šest golova i podelio tri asistencije.

U utakmici koja je prethodila ovom revanšu, doneo je bod Sparti protiv Slovackog, golom sa bele tačke u 79. minutu. Tu utakmicu počeo je s klupe kako bi bio odmoran za ovaj revanš, ali kako je Sparta na poluvremenu gubila sa 2:1, trener Lars Fris ga je ubacio na poluvremenu.

Ono što je zanimljivo kod našeg reprezentativca je to da je upravo Malme klub u kojem se on afirmisao. U prvom susretu nije pokazao mnogo emocija za bivši klub pošto je posle njegove "asistencije" Sparta povela s 1:0, autogolom Strigera Larsena.

Nakon što prošle godine nije učestvovao ni u jednom evropskom takmičenju, Malme sada pokušava da četvrti put u svojoj istoriji zaigra u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2021/22.

Svoj put u kvalifikacijama su započeli u drugom kolu gde su u dosta zanimljivom dvomeču izbacili Klaksvik ukupnim rezultatom 6:4, a u trećem kolu su naleteli na PAOK protiv kojeg je bilo još više drame.

Nakon 2:2 u Švedskoj i 3:3 u Grčkoj meč je otišao u produžetke u kojima je bolji bio Malme koji je pogotkom Kristijansena u 99. minutu obezbedio igranje u plej-of fazi kvalifikacija.

Malme je ubedljivo prvi na tabeli švedske Alsvenskan lige, a u prošlom kolu su odigrali 2:2 na gostovanju Kalmaru.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&GG (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

"POVEROVALI SU NAM!" Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04 >> 18:12

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Pogođen aerodrom i skladišta NATO municije, uništen objekat u kome su se nalazili piloti koje su obučavali stranci