(NE)MOGUĆA MISIJA ZA PARTIZAN: Gent je još neporažen u Evropi, ali igra promenjivo na startu sezone

O. M.

28. 08. 2024. u 08:20

FUDBALERI Partizana putuju u belgijski Gent na revanš utakmicu plej-ofa za Ligu konferencija. Utakmica se igra od 18 časova na "Planet grup" areni.

(НЕ)МОГУЋА МИСИЈА ЗА ПАРТИЗАН: Гент је још непоражен у Европи, али игра промењиво на старту сезоне

FOTO: Profimedia

Pred "crno-belima" je težak zadatak da nadoknade gol minusa iz Beograda, a Gent želi da sačuva prednost i obezbedi jesen u Ligi konferencija. 

"Parni valjak" se muči na međunarodnoj sceni, a sada je počeo da gubi snagu i na domaćoj sceni. posle tri pobede bez primljenog gola, odigrali su izabranici aleksandra Stanojevića bez golova sa IMT-om.

Bez pobede je Partizan sada na četiri utakmice u svim takmičenjima, a na tri od njih nije uspeo da postigne ni gol.

Ekipa predvođena Aleksandrom Stanojevićem na trenutke je pokazivala dobar fudbal, ali uglavnom je to dosta bezidejno, sporo i jednostavno nedovoljno kvalitetno da se napravi neki ozbiljan rezultat.

To se najbolje vidi u Evropi gde "crno-beli" izgledaju posebno loše. Odiseju su započeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima su nastupali po prvi put nakon sedam dugih godina, ali bilo kakav san da mogu do najelitnijeg evropskog takmičenja "raspršen" je od strane Dinama iz Kijeva koji im je naneo najubedljiviji poraz koji su ikada doživeli u nekim kvalifikacijama za evropska takmičenja savladavši ih s ukupnim rezultatom 9:2 (6:2, 3:0).

Nakon toga usledilo je "spuštanje" u Ligu Evrope gde ih je dočekao još jedan težak protivnik u vidu švajcarskog viceprvaka Lugana koji je u Beogradu slavio sa 1:0 i tako stekao lepu zalihu pred revanš u zemlji satova, sira i čokolade.

U Švajcarskoj je Partizan prikazao najbolji fudbal ove sezone, odigrao je odličnih 90 minuta i pobedom od 2:1 osigurao je produžetke u kojima je imao igrača više i tako preuzeo ulogu favorita, međutim, slaba koncentracija i fizička sprema su ga koštale potpunog preokreta, a još veće je razočarenje što je primio gol u 112. minutu koji je značio njegovu eliminaciju iz Lige Evrope i novo "spuštanje", ovoga puta u Ligu konferencija.

Na žalost "crno-belih" ovde pravo na grešku ne postoji pa bi sve osim pobede u Gentu značilo i kraj snova o evropskoj jeseni.

Šansu za prolaz Partizan može da traži u činjenici da Gent na startu nove sezone ne briljira. "Bufala" igraju promenjivo na startu sezone. U belgijskoj Pro ligi upisali su po dve pobede i izgubljene, a zanimljivo je da su naneli jedini poraz doskorašnjem lideru prvenstva, Vesterlou.

U Evropi igraju znatno bolje, jer nisu još osetili gorčinu poraza, ali su posle lakog zadatka koji su imali protiv Vikingura naleteli na Silkeborg koji im je naneo dosta problema i sa dva remija izborio produžetke u revanšu. Zapravo, produžetke je izborio Gent jer je tek u trećem minutu nadoknade u revanšu na svom trerenu stigao do 2:2. Strelac je bio izraelski olimpijski reprezentativac Omri Gandelman koji je nešto kasnije u produžecima, tačnije dva minuta pre kraja drugog produžetka, doneo i pobedu koja je značila prolaz dalje.

Gandelman je u fantastičnoj formi, pošto je mrežu zatresao i Partizanu, a pogodio je i u međuvremenu u prvenstvenoj utakmici sa Vesterloom.

U prethodne tri sezone Gent je bio redovan učesnik grupne faze Lige konferencija, a svaki put je uspevao i da prođe grupu, odnosno dođe do nokaut faze.

Na svom terenu, Gent je neporažen u poslednjih 12 evropskih utakmica, a u 8 od tih 12 je postigao dva ili više golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG(kvota 1,86)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla