"LAVOVI" I "SLEPI MIŠEVI" TRAŽE PRVU POBEDU U SEZONI: Bilbao neporažen na "San Mamesu" više od godinu dana

O. M.

28. 08. 2024. u 08:55

BILBAO dočekuje Valensiju u trećem kolu španske La lige. Utakmica je na programu od 19.00 na stadionu "San Mames".

ЛАВОВИ И СЛЕПИ МИШЕВИ ТРАЖЕ ПРВУ ПОБЕДУ У СЕЗОНИ: Билбао непоражен на Сан Мамесу више од годину дана

Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Ove dve ekipe su traljavo počele sezonu, bez pobede su i jedni i drugi posle prva dva kola. Bilbao je u prethodnoj rundi izgubio sa 2:1 od favorizovane Barselone, nakon što je na startu igrao nerešeno sa Hetafeom. Valensija je izgubila obe utakmice. I "slepe miševe" je porazila Barselona, a izgubili su i u prošlom kolu od Selte.

Iako je poražen od svojih starih poslodavacca iz Barselone, šef struke baskijske ekipe Ernesto Valverde ostao je optimističan nakon poraza, rekavši da njegov tim „dobro napreduje“ uprkos njihovom startu bez pobede. Možda je i nesreća odigrala ulogu, jer je Atletik bio primoran da koristi trećeg golmana Aleksa Padilju na Nou kampu nakon lakših povreda Unaija Simona i Hulena Agirezabale.

Valverde se nada da će bar jedan od njih dvojice biti dostupan večeras i tako pomoći ekipi da izbegne drugi vezani poraz u La ligi, nešto što se "lavovima sa San Mamesa" nije desilo od maja prošle godine.

Međutim, ne bi trebalo da bude straha među navijačima da će Bilbao ostati bez celog plena, jer ova ekipa nije izgubila na svom terenu više od 12 meseci, u kom razdoblju su ostvarili 12 pobeda i sedam neodlučenih.

Ali treba istaći da je upravo Valensija bila najbliža da prekine ovaj niz, kada je prošlog oktobra vodila na "San Mamesu" sa 2:1 do sedmog minuta nadoknade, kada je izjednačenje domaćinu doneo Aleks Berenger.

Valensija je posle u revanšu na svojoj "Mestaji" pobedila sa 1:0 i time prekinula seriju od pet poraza, a pobeda u današnjem meču takođe bi označila prekid lošeg niza od devet utakmica bez trijumfa koji seže još u prošlu sezonu.

Trener "slepih miševa" Ruben Baraha, koji je pre dve sezone spasao ekipu ispadanja, poziva na smirivanje. Ova ekipa je prošlu sezonu završila na respektabilnom devetom mestu, a možda su mogli i više da nije bilo nešto lošijeg kraja kampanje. 

Ipak, ostalo je upisano da Valensija nije zabeležila nijednu pobedu protiv ekipa iz prvih 10 na tabeli, a osvojila je samo jedan bod.

Takođe, Valensija je postigla više od jednog gola u samo jednom od poslednjih deset međusobnih susreta sa Bilbaom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGO SU NAS OMALOVAŽAVALI! Uroš Spajić, kapiten koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona: Mi, osporavani, pregazili smo Bode!