SRBIN GLEDA I NE VERUJE: Mareska ga prvo preselio na klupu, a sada je izgubio i status drugog golmana

O. M.

29. 08. 2024. u 07:00

SERVET i Čelsi sastaće se u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija. Utakmica na stadionu "Ženeva" počeće u četvrtak od 20.30 časova.

СРБИН ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Мареска га прво преселио на клупу, а сада је изгубио и статус другог голмана

Foto: Profimedia

Posle sezone van evropskih takmičenja, Čelsi je sada blizu da obezbedi mesto u  Ligi konferencijaza 2024/25. Pobedili su sa 2:0 u prvom meču, golovima iz drugog poluvremena koje su postigli Kristofer Nkunku i Noni Madueke.

Samo nekoliko dana kasnije, Madueke je ponovo zablistao, postigavši het-trik za 14 minuta u pobedi Čelsija 6:2 protiv Vulverhempton vonderersa u Premijer ligi.

U toj utakmici Čelsi je rano poveo golovima Nikolasa Džeksona i Kola Palmera, ali su se Vulvsi vratili do izjednačenja. Međutim, Čelsi je dominirao u drugom poluvremenu, Madueke je postigao het-trik, dok je Žoao Feliks postigao kasni gol i zapečatio pobedu.

Menadžer Enco Mareska je pohvalio igru u drugom poluvremenu, napominjući da je to stil igre kojem "plavci" treba da teže u budućnosti. Takođe je istakao važnost vremena za razvoj tima.

Čelsi je sada pobedio u tri uzastopne utakmice u gostima, uključujući dve iz prošle sezone. Treba im samo remi protiv Serveta u revanšu da bi napredovali i osigurali svoje mesto u grupnoj fazi u novom formatu.

Njihova trenutna forma sugeriše da su u dobroj poziciji da to urade.

Servet je pružio snažan otpor u prvoj utakmici, stvarajući više udaraca i kornera od Čelsija. Međutim, nisu uspeli da iskoriste te prilike za gol, što im ostavlja težak zadatak u revanšu. Trener Tomas Haberli priznao je da je nadoknađivanje zaostatka od dva gola protiv Čelsija težak zadatak, ali je ostao optimista u pogledu mogućeg iznenađenja u Ženevi.

Servet je prošle sezone završio treći u švajcarskoj Super ligi i osvojio Kup Švajcarske. Imali su celu nedelju da se pripreme za revanš, pošto nisu igrali tokom vikenda.

Međutim, njihova nedavna forma ne ohrabruje, sa samo jednom pobedom u poslednjih šest utakmica, uključujući dva poraza kod kuće — poraz od Bazela 6:0 i poraz od Brage 2:1 u Ligi Evrope.

Inače, pre njihovog prvog meča sa Čelsijem, Servet se ranije susreo samo sa dva engleska tima u evropskimm takmičenjima, prvo je izgubio od Liverpula ukupnim rezultatom 3:2 u Kupu pobednika kupova 1971/72, uprkos pobedi u prvoj utakmici 2:1, pre nego što je tri godine kasnije u Kupu UEFA pretrpeo poraz od Derbi Kantri rezultatom 6:2.

Što se tiče statusa srpskog golmana Petrovića u redovima Čelsija, izgleda da Mareska i dalje ne računa na njega, a engleski mediji najavljuju da će i večeras na golu "plavaca" biti Jorgenesen koji je branio i u prvom meču protiv Švajcaraca.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG| (kvota 4,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

MNOGO SU NAS OMALOVAŽAVALI! Uroš Spajić, kapiten koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona: Mi, osporavani, pregazili smo Bode!