SRBIN SPASAO "BIKOVE" U ZAUSTAVNOM VREMENU: Vanoli protiv "svojih" za nastavak fantastične serije Torina

O. M.

30. 08. 2024. u 07:55

U prvom meču trećeg kola italijanske Serije A sastaće se Venecija i Torino. Ovaj meč igra se u petak, od 18.30 časova, na stadionu "Pjerluiđi Penco".

СРБИН СПАСАО БИКОВЕ У ЗАУСТАВНОМ ВРЕМЕНУ: Ваноли против својих за наставак фантастичне серије Торина

FOTO: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Posle dve godine pauze, Venecija se prošle sezone vratila u Seriju A preko plej-ofa. Međutim, ubrzo nakon pobede nad Kremonezom, njihov trener Vanoli je napustio klub da bi prihvatio novi izazov u ​​Torinu.

Euzebio di Frančesko, bivši trener Frozinonea, preuzeo je kormilo Venecije, sa ciljem da im obezbedi opstanak u vrhu. Do sada se njegova ekipa mučila, sakupivši samo jedan bod iz dve prvenstvene utakmice i ranog odlaska sa Kupa Italije.

Venecija je počela sezonu u Seriji A porazom od Lacija sa 3:1 na otvaranju. Prošle nedelje su uspeli da remiziraju bez golova protiv Fiorentine, dok je golman Džesi Joronen napravio ključnu odbranu i obezbedio bod.

Sada, Venecija se suočava sa još jednim teškim izazovom jer dočekuje Torino, tim koji je prošle sezone završio u prvoj polovini tabele.

Vanoli, koji je vodio Veneciju do promocije, u Torinu je nasledio tim kome je prošle sezone pod vođstvom Ivana Jurića umalo izmakao plasman u evropska takmičenja. Čini se da je doskorašnji trener Venecije pravo rešenje za zamenu Jurića jer je do sada uspeo da zadrži taj zamah.

U prošlom kolu, "bikovi" su savladali favorizovanu Atalantu zahvaljujući tome što je Vanja Milinković-Savić u šestom minutu nadoknade odbranio penal i to nakon što je zbog prigovora zaradio žuti karton.

Ostalo je tako 2:1 za Torino, čime je Vanolijeva ekipa izbegla sudbinu iz prvog kola kada je do 89. minuta vodila sa 2:0 protiv Milana, da bi najpre Alvaro Morata, a zatim i u petom minutu nadoknade Noa Okafor, doneli izjednačenje i ostavili Torineze bez važna i možda zaslužena dva boda.

Torino je i pobedom od 2:0 u kupu protiv Kozence pokazao da se na njega ove sezone mora ozbiljno računati. 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP:0-2 (kvota 1,79)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?