BEZ ŠESTORICE NA ŠAMPIONA: Desetkovana "boginja provincije" gostuje Interu

O. M.

30. 08. 2024. u 07:25

ŠAMPION Inter dočekuje Atalantu u petak uveče u jednom od derbija trećeg kola Serije A.

БЕЗ ШЕСТОРИЦЕ НА ШАМПИОНА: Десеткована богиња провинције гостује Интеру

FOTO: Tanjug/AP

Inter je ostvario pobedu i remi na startu, dok je Atalanta bila polovična, startovala je pobedom, da bi u drugom kolu izgubila.

Inter je odbranu titule počeo nerešenim rezultatom protiv Đenove, a potom je na svom terenu pobedio Leče. Sada ih čekaju dve teške utakmice zaredom na domaćem terenu - protiv Atalante i Milana - dok između njih gostuje Monci.

U obe utakmice Inter je postigao dva gola, ali je protiv Đenove ostao bez dva boda zbog gola primljenog u nadoknadi vremena.

Inter je prošle sezone lako i ubedljivo osvojio titulu sa 19 bodova prednosti u odnosu na Milan i, bar na papiru, ponovo je najveći favorit za odbranu titule. Protiv timova iz vrha prošle sezone, tačnije protiv prvih 8, Inter je imao samo tri remija i sve ostale pobede. Impresivna činjenica je da Inter nije poražen kod kuće od septembra prošle sezone kada je izgubio od Sasuola sa 2:1 posle preokreta.

I Atalanta je prošle godine imala sezonu iz snova, igrala je odlično u domaćem prvenstvu koje je završila na petoj poziciji, dok je pored toga dogurala do finala Kupa Italije u kojem ju je savladao Juventus i naravno osvojila Ligu Evrope pobedom nad do tada neporaženim Bajerom iz Leverkuzena, 3:0.

To je "boginji provincije" bio prvi veliki trofej u istoriji, a heroj trijumfa nad "farmaceutima" bio je Ademola Lukman koji je "demolirao" Bajer postigavši tri maestralna gola u finalu.

Ipak, preko leta se nisu baš dobre stvari dešavale za Atalantu koja će gotovo sigurno ostati bez Kopmajnersa koji je nadomak transfera u Juventus. Tešku povredu doživeo je Đanluka Skamaka koji će dugo odsustvovati, a sada je pod upitnikom i budućnost pomenutog Lukmana koji je na radaru PSŽ-a.

Doduše, u Bergamu se radi i na pojačanjima, tako da je dres "boginje provincije" već obukao Mateo Retegi koji je direktna zamena za Skamaku, dok je nakon njega isto učinio i srpski reprezentativac Lazar Samardžić koji je doveden iz Udinezea u transferu vrednom 25 miliona evra i večeras bi mogao upisati svoj prvi nastup za "boginju".

Što se tiče rezultata, gosti su poraženi u finalu Uefa Superkupa od Real Madrida (0:2), ali posle toga su upisali i prvu pobedu ubedljivo savladavši Leče na startu prvenstva rezultatom 4:0. Dobro su krenuli i u trećoj utakmici pošto su golom pomenutog Retegija poveli sa 1:0 na gostovanju Torinu, ali su "bikovi" zahvaljujući našem Ivanu Ilići stigli do izjednačenja, a zatim i do preokreta.

Pred timom iz Bergama su sada dve teške utakmice: prvo gostuju Interu, a potom dočekuju Fiorentinu.

Iako je sezonu završila na visokom petom mestu, Atalanta je prošle godine bila veoma slaba protiv ekipa sa vrha tabele. Protiv timova iz prvih 8 imali su samo tri pobede iz 14 utakmica i čak 7 poraza. Sve tri pobede ostvarene su kod kuće, dok su u gostima bili bez pobede protiv ekipa iz prvih 9.

Obe utakmice Atalante ove sezone završile su se sa više od 2,5 golova u prvenstvu. 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,02)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac