LEVERKUZEN NASTAVLJA PO STAROM: Biće golova već u prvom poluvremenu

O. M.

31. 08. 2024. u 07:40 >> 08:27

U derbiju drugog kola nemačke Bundeslige sastaće se Bajer Leverkuzen i Red bul Lajpcig. Duel na "Baj areni" počinje u subotu od 18.30.

ЛЕВЕРКУЗЕН НАСТАВЉА ПО СТАРОМ: Биће голова већ у првом полувремену

FOTO: Tanjug/AP

Bajer je prošle sezone oduševio fudbalski svet svojim nastupima, osvojio je titulu, kup i poklekao je u finalu Lige Evrope protiv Atalante (0:3), što mu je bio jedini poraz tokom čitave sezone.

Najzaslužniji za te uspehe bio je trener Šabi Alonso koji je svojim sjajnim taktičkim zamislima napravio silu od Leverkuzena i prekinuo seriju minehnskog Bajerna od 11 uzastopnih naslova.

Ekipa je ostala na okupu i ove sezone, ponovo napadaju sve trofeje, a jedan su već osvojili jer su u Superkupu bili bolji od Štutgarta posle boljeg izvođenja penala.

"Farmaceuti" su gubili na tom susretu sve do samog kraja i imali su igrača manje, ali kao što je bezbroj puta bio slučaj prošle sezone poravnali su rezultat u završnici meča pogotkom Patrika Šika i tako uveli meč u jedanesterce u kojima su bili "mirnije glave" a imali i malo više sreće, jer kako se to obično kaže, "penali su lutrija".

Nakon što je proslavio istorijsku sezonu sa titulom bez poraza i duplom u Kupu Nemačke, Bajer iz Leverkuzena je snažno krenuo u novu sezonu, pobedivši u prve tri utakmice u svim takmičenjima.

Zatim su "farmaceuti" u uzbudljivom otvaranju Bundeslige pobedili sa 3:2 u gostima protiv Borusije Menhengladbah. Leverkuzen je i protiv "žrebaca" nastavio trend rešavanja utakmica u završnici, plošto je Florijan Virc postigao pogodak "iz odbice" nakon što je promašio jedanaesterac u 11. minutu nadoknade izgubljenog vremena. Bajer je inače golovima Džake i Vurca vodio sa 2:0 od 38. minuta, ali je "Menš" izjednačio u 85. minutu.

Leverkuzen je zamah nastavio i u meču Kupa Nemačke, gde je protiv četvrtoligaša Karl Cajs Jene obezbedio tesnu pobedu od 1:0, ali rezultat ne odslikava pravo stanje na terenu jer je ekipa Šabija Alonsa dominirala i trebalo je da postigne još nekoliko golova. 

Lajpcig je takođe započeo svoju sezonu pozitivno, pobedom sa 4:1 protiv trećeligaša Rot-Vajs Esena u prvom kolu Kupa Nemačke. Usledila je tesnapobeda od 1:0 protiv Bohuma na otvaranju Bundeslige.

Letnje pojačanje Antonio Nuša nastavio je svoju impresivnu formu, postigavši svoj drugi gol u isto toliko utakmica samo nekoliko minuta nakon ulaska sa klupe. Uprkos crvenom kartonu Vilija Orbana, Lajpcig je održao savršen početak.

Uključujući prošlu sezonu, Lajpcig je sada u nizu od 12 utakmica bez poraza u Bundesligi, sa osam pobeda i četiri remija, što je njihov najduži niz pod vođstvom trenera Marka Rozea. Međutim, Leverkuzen ima još duži niz bez poraza u ligi, koji trenutno iznosi 35 utakmica.

Prošle godine oba prvenstvena duela završila su pobedom Bajera od 3.2, a u Leverkuzenu su obe ekipe postigle bar po jedan gol u prvom poluvremenu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: prvo poluvreme GG (kvota 3,73)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac