"LAVOVI" BEZ PRVENSTVENOG PORAZA 24 UTAKMICE: "Zmajevi" su furiozno otvorili sezonu

O. M.

31. 08. 2024. u 08:23

SPORTING iz Lisabona dočekuje Porto u derbiju portugalske Primejra lige. Utakmica se igra na stadionu "Žose Alvalade" u lisabonu od 21.30.

ЛАВОВИ БЕЗ ПРВЕНСТВЕНОГ ПОРАЗА 24 УТАКМИЦЕ: Змајеви су фуриозно отворили сезону

Foto Profimedia

Ovo će biti drugi susret između ova dva tima u periodu od pet nedelja. Prethodni, u Superkupu Portugala pripao je Portu koji je bio bolji posle produžetaka.

Sporting, inače vladajući šampion bio je nadomak pobede u tom meču, pošto je već u 24. minutu vodio sa 3:0 protiv aktuelnog osvajača Kupa, ali "zmajevi" su načinili neverovatan preokret i stigli do izjednačenja sredinom drugog poluvremena, da bi pred kraj prvog produžetka obezbedili pobedu od 4:3.

Sporting se brzo oporavio od ovoga pa je u prvenstvu upisao tri visoke pobede, protiv Rio Avea 3:1, Nasionala 6:1 i Farensea 5:0.

Najbolji strelac Primejra lige prošle sezone Viktor Đekereš već je istakao kandidaturu za odbranu naslova najboljeg strelca Lige, u čemu ga, čini se mogu sprečiti samo klupski kolega Pedro Gonsalveš i prelazak u Arsenal, mada za ovo drugo ima sve manje vremena, pošto prelazni rok ističe u ponoć.

Pobeda prošlog vikenda, bila je 24. uzastopna utakmica bez prvenstvenog poraza  za izabranike Rubena Amorima, uz 22 pobede i dva remija sakupljene posle poraza od Vitorije de Gimarais na stadionu "Dom Afonso Henrikes" 9. decembra prošle godine.

Sledeći za Sporting iz Lisabona je izazov da se suprotstavi timu Porta s kojim je u poslednja dva susreta igrao neodlučeno posle 90 minuta, uz polovičan uspeh u produžecima - "lavovi" su bili bolji u finalu Kupa, a "Zmajevi" u Superkupu.

U međuvremenu je i Porto ostvario tri pobede od tri u ligi, pošto su savladali Rio Ave sa 2:0 sa 10 igrača na stadionu "Dragao". Prethodno su istim rezultatom savladali Santa Klaru, a u prvom kolu Žil Visente sa 3:0, tako da su posle tri kola bez primljenog gola.

Odbrana je i prošle sezone bila najjače oružje Porta, koji je primio manje golova od bilo koje druge ekipe u Portugalu.

Porto ulazi u ovaj meč posle niza od 15 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, postigavši 48 golova i sačuvavši 10 puta mrežu na tih 15 utakmica. Neporažen je u poslednjih 19 mečeva od poraza od 2:1 od Gimaraisa 7. aprila.

Dok će "zmajevi" nastojati da produže ovaj impresivan niz, moraće da budu u svom najboljem izdanju na stadionu "Žoze Alvalade", gde je Sporting iz Lisabona završio sa 100 odstotnim skorom u ligi prošle sezone i u nizu od 18 uzastopnih pobeda, sežući do remij od 2:2 sa Benfikom u maju 2023.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,89)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?