MAGIJA JE NESTALA: Više to nije ta Đirona

V.M.

29. 08. 2024. u 10:46

DANAŠNjI program La lige otvoriće Đirona i Osasuna koje se sastaju na "Munisipal de Montoliviju" od 19 časova.

МАГИЈА ЈЕ НЕСТАЛА: Више то није та Ђирона

EPA

Đirona je prošle sezone bila najveći hit svih liga petica, igrala je sjajno u La ligi i jedno vreme se trkala sa Realom za prvo mestu, a kampanju je završila na trećoj poziciji obezbedivši istorijski plasman u Ligu šampiona.

Ipak, preko leta je ostala bez nosilaca igre poput Savinja i Dovbika, što je bio veliki udarac za klub, a to se vidi i na startu sezone pošto je u uvodna dva kola osvojila samo jedan bod.

Njega je sakupila na gostovanju Betisu u prvom kolu (1:1), dok je nakon toga ubedljivo poražena na "Metropolitanu" od Atletika koji je slavio s rezultatom 3:0.

Doduše, oba ta meča odigrana su na strani, tako da će im današnji meč biti prvi na svom terenu, a vredi napomenuti da nikada u svojoj istoriji u La ligi nisu izgubili prvi meč u sezoni na domaćem terenu (po dve pobede i remija).

Takođe, Đirona je prošle sezone dva puta savladala Osasunu, što joj može dati dodatno samopouzdanje potrebno da se upiše prva ligaška pobeda.

Što se tiče gostiju, oni su preko leta napravili veliku promenu na klupi, posle šest dugih godina ekipu je napustio Arasate, a komandu je preuzeo Visente Moreno.

Za razliku od Đirone, gosti su dosta dobro započeli sezonu. U prvom kolu remizirali su sa Leganesom (1:1), dok su nakon toga savladali Majorku sa 1:0.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Artera i Žastina, dok će kod gostiju meč propustiti Barja i Munjoz.

Verujemo da će domaćini danas biti motivisani da dođu do bodova na svojim navijačima, ali forma nije na njihovoj strani pa oprezno predlažemo duplu šansu uz bar dva gola na meču.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUDILO NA TRIBINAMA MARAKANE: Evo kako su navijači proslavili plasman Zvezde u Ligu šampiona (VIDEO)