ČELSI VOLI DA IGRA OVAJ GRADSKI DERBI: "Plavci" su današnjeg rivala savladali 14 puta zaredom!

V.M.

01. 09. 2024. u 08:17

DANAS ćemo od 14.30 gledati mali londonski derbi u okviru trećeg kola Premijer lige kada Čelsi bude ugostio Kristal palas na "Stamford bridžu".

ЧЕЛСИ ВОЛИ ДА ИГРА ОВАЈ ГРАДСКИ ДЕРБИ: Плавци су данашњег ривала савладали 14 пута заредом!

Foto: Profimedia

Čelsi nikako da se smiri od kada ga je kupio američiki biznimsen Tod Bouli koji je na čelu kluba samo dve godine i već je promenio šest trenera.

Nova njegova žrtva bio je Maurisio Poćetino koji je slobodno se može reći odradio veoma dobar posao sa Čelsijem prošle sezone, pogotovo krajem takmičarskog dela kada je u potpunosti stabilizovao ekipu koja je igrala odličan fudbal, ali to evidentno nije zadovoljilo Boulija.

Kao zamena doveden je Enco Mareska koji je poznat po tome da je učenik Pepa Gvardiole, a najozbiljniji uspeh kao samostalni menadžer imao je prošle sezone kada je sa Lesterom osvojio Čempionšip i ekspresno ga vratio u elitu.

Takođe, svaki prelazni rok od kada je Bouli kupio veliki veliki broj igrača je napuštao i dolazi u klub, a ništa drugačije nije bilo ni ovog leta i "plavci" su ponovo napravil velike promene i videćemo kako će sve to Mareska ukomponovati.

Za sada to izgleda solidno, u prvom kolu doživljen je očekivan poraz od Mančester sitija (0:2), dok je nakon toga ostvaren ubedljiv trijumf na gostovanju Vulverhemptonu (6:2).

Apsolutna zvezda tog meča bio je jedan od najboljih igrača današnjice, Kol Palmer koji je pored maestralnog loba podelio i četiri asistencije, a zanimljivo je to da su čak tri od te četiri bile za Nonija Maduekea koji je postigao het-trik u roku od 15 minuta početkom drugog poluvremena.

Pored toga, ostvaren je plasman u grupnu fazu Lige konferencija pobedom nad Servetom u plej-ofu kvalifikacija i jasno je da će "plavci" u tom takmičenju imati epitet glavnog favorita i to će im biti lepa prilika za trofej koji bi bio prvi u eri Toda Boulija.

Sa druge strane, Kristal palas je doživeo poraze u uvodna dva kola Premijer lige. Odigrao je dva gradska derbija, a bolji od njega bili su Brentford (1:2) i Vest hem (0:2).

Menadžer Oliver Glasner je sjajno "naštelovao" ekipu kada ju je preuzeo krajem prošle sezone, međutim to mu sada ne ide za rukom i "orlovi" su u velikoj opasnosti da nakon tri odigrane utakmice nemaju nijedan bod na svom saldu.

Palas nije toliko loše izgledao na pomenutim mečevima, međutim slaba realizacija i manjak koncentracije u odbrani su stvari na kojima Austrijanac mora da poradi sa svojim izabranicima kako ne bi bio u opasnost da ubrzo postane "bivši".

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela, jasno je da je Čelsi favorit na ovom susretu jer je vezao više nego impresivnih 14 uzastopnih pobeda nad Palasom u svim takmičenjima!

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (2,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)