SPEKTAKL U NAJAVI: Kada igraju Totenhem i NJukasl jedno je zagarantovano, biće golova!

V.M.

01. 09. 2024. u 08:49

U jednoj od najzanimljivijih utakmica trećeg kola Premijer liga fudbaleri Njukasla će na "Sent Džejmsis parku" ugostiti Totenhem (14.30).

СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ: Када играју Тотенхем и Њукасл једно је загарантовано, биће голова!

Tanjug/AP

Domaćin prošle godine nije imao dobru sezonu, igranje u Ligi šampiona je uzelo danka, kao i povrede velikog broja igrača i na kraju je zauzeo sedmo mesto na tabeli.

Zbog toga što je Junajted osvojio FA kup, ta pozicija nije bila dovoljna za plasman u Evropu, što je možda i dobra stvar za "svrake" koje se sada mogu u potpunosti fokusirati na Premijer ligu kao pre dve sezone kada su bile četvrte.

Njukasl ima odličan tim, jak je na svim pozicijama, a veliko pojačanje je i povratak suspendovanog Sandra Tonalija koji je gotovo godinu dana proveo van terena zbog problema sa kockanjem i sada ponovo ima pravo da nosi dres ekipe sa severa Engleske.

Iako je imao određenih problema sa finansijskim fer-plejom, uprava kluba je to sredila prodajama Jakuba Minteha i Eliota Andersona od kojih su prihodovali skoro 80 miliona evra, a najbitnije je to da su svi nosioci igre "crno-belih" ostali u timu (Isak, Gordon, Gimaraeš..).

Njuka je za sada odigrala tri meča, dva u prvenstvu i jedan u kupu i ostvarila je dve pobede uz remi. Savladala je Sautempton (1:0) uz remi sa Bornmutom (1:1) u Premijer ligi, dok je sredinom nedelje u EFL kupu tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala Notingem forest našeg Nikole Milenkovića koji je bio precizan u penal seriji.

"Svrake" su poznate kao sjajna domaćinska ekipa i danas će se ponovo uzdati u huk sa tribina "Sent Džejmsis parka" koji je bio koban po Totenhem u skorije vreme jer ih je Njukasla na poslednja dva meča ovde pobeđivao sa 6:1 i 4:0.

Što se tiče "pevaca" ovo im je druga sezona pod trenerskom palicom Ejndža Postekoglua i stabilnost kraj aut linije je baš ono šta treba Totenhemu koji je od odlaska Poćetina promenio ogroman broj trenera.

Australijanac grčkog porekla je doneo ono što navijači gostiju vole, atraktivan, napadački fudbal po kojem je ekipa iz severnog Londonga istorijski poznata.

U tom stilu nastavili su i na startu ove kampanje, a nakon razočaravajućeg remija sa Lesterom (1:1) u kojem su propustili veliki broj šansi, namestili su "nišanske sprave" protiv Evertona u drugom kolu (4:0).

U centru pažnje bio je kapiten ekipe Hjon Min Son koji je dva puta tresao mrežu, a takav njegov nastup biće ponovo potreban Totenhemu koji na jedno od najtežih gostovanja u Engleskoj dolazi bez centafora.

Povreda skupo plaćenog Dominika Solankea je izgleda teža nego što je originalno izgledala, dok se sredinom nedelje na treningu povredi i Ričarlison, tako da će iskusni Korejac gotovo sigurno zaigrati na poziciji centarfora.

To neće biti nepoznata stvar za njega pošto je često u svojoj karijeri igrao na toj poziciji, pogotovo prošle sezone kada je postigao 17 ligaških golova.

Ono što ume često da "škripi" od kada je Postekoglu preuzeo ekipu je odbrana, ne zbog slabih igrača u zadnjoj liniji, čak šta više Totenhem po imenima ima jednu od boljih odbrana u Premijer ligi, međutim stil fudbala koji igraju "pevci" je takav da ostavlja dosta "rupa" pozadi, pogotovo za brze kontranapade i njihovi protivnici to često znaju da koriste.

Kao što smo već rekli, Njukasl je prošle sezone savladao Totenhem sa 4:0 na "Sent Džejmsis parku", dok je u Londonu bilo 4:1 za ekipu iz prestonice, tako da su goleade redovna pojava na njihovim mečevima i verujemo da ćemo jednu takvu gledati i danas.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,48) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!