LIGA ŠAMPIONA, LIGA ŠAMPIONA! Crvena zvezda će igrati u najjačem evrospkom takmičenju, ali pre toga ima par obaveza u Superligi Srbije

Novosti online

01. 09. 2024. u 09:12

NAKON plasmana u Ligu šampiona, "crveno-beli" se vraćaju obavezama u domaćem prvenstvu gde će u okviru sedmog kola ukrstiti koplja sa Radničkim iz Kragujevca koji će Zvezdu "ugostiti" u Leskovcu zbog renoviranja "Čika Dače".

ЛИГА ШАМПИОНА, ЛИГА ШАМПИОНА! Црвена звезда ће играти у најјачем евроспком такмичењу, али пре тога има пар обавеза у Суперлиги Србије

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je početkom ove nedelje uspela da nadoknadi minus od jednog kola protiv Bode glimta u revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona slaviviši sa 2:0 na stadionu "Rajko Mitić".

Srpski šampion je bio bolji rival na tom meču, a put do najjačeg evropskom takmičenja načeo je Bruno Duarte sa bele tačke nakon izuzetno nepsretne reakcije odbrane norveškog prvaka, dok je potpuni preokret doneo povremeni srpski reprezentativac Uroš Spajić udarcem glavnom posle kornera početkom drugog poluvremena.

Na taj način Zvezda je opravdala ulogu favorita koju je imala pre dvomeča, s ozbirom da je kvalitentija ekipa od Bode glimta, kao i to da je uložila skoro duplo više novca u pojačanja preko leta od "žute horde", a sve je to lepo ukomponovao Vladan Milojević koji je i dalje neporažen u kvalifikacionim dvomečima kao trener Crvene zvezde.

Današnje goste očekuje težak zadatak u Ligi šampiona, tamo će igrati sa PSV-om, Barselonom, Benfikom, Jang bojsom, Milanom, Interom, Štutgartom i Monakom, a tačan raspored utakmica možete videti OVDE.

Zbog novog formata takmičenja, igraće čak osam utakmica, po četiri kod kuće i na strani, a ako zauzme neko mesto između devete i 24. pozicije zaigraće u plej-ofu za osminu finala.

Naravno do osmine finala se može doći i ako se zauzme neko od prvih osam pozicija na tabeli, međutim te pozicije su "zagarantovane" za gigante poput Reala, Sitija, Intera, Bajerna...

Pre svega toga, Zvezda će morati da odigra par utakmica u prvenstvu, a prva od njih biće ova današnja u kojoj će ukrstiti koplja sa Radničkim iz Kragujevca koji pruža promljenive partije ove sezone.

Kragujevčane dosta muči neigranje na "Čika Dači" koja se renovira, pa Radnički domaće utakmica igra na stadionu Dubočice u Leskovcu.

Što se tiče samih rezultata, "domaćini" su sakupili sedam bodova u uvodnih šest kola, a pored toga su doživeli razočaravajuć poraz u kvalifikacijama za Ligu konferencija kada je u drugom kolu bolji od njih bio Mornar iz Bara.

Zvezda je prošle sezone dva puta savladala Radnički, a generalno se nalazi u seriji od tri vezane pobede nad njim i očekujemo još jedan rutinski trijumf u režiji "crveno-belih".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)