VLAHOVIĆ PREDVODI NAPAD JUVENTUSA: Roma ovo nije uspela od vremena legendarnog Batistute

O. M.

01. 09. 2024. u 07:20

FUDBALERI Juventusa dočekuju Romu na "Alijanc stadionu" u nedelju od 20.45, u okviru trećeg kola italijanske Serije A.

ВЛАХОВИЋ ПРЕДВОДИ НАПАД ЈУВЕНТУСА: Рома ово није успела од времена легендарног Батистуте

FOTO: Tanjug/AP

Juventus je sezonu počeo dvema sigurnim pobedama. Pobedili su Komo sa 3:0, zahvaljujući golovima Samjuela Mbangulea, Timotija Vee i Andree Kambijasa. Već na poluvremenu su vodili sa 2:0 i svih 90 minuta su kontrolisali utakmicu. Istim rezultatom u drugom kolu savladali su Veronu, a dvostruki strelac na ovom meču bio je srpski internacionalac Dušan Vlahović, kome se na semaforu priključio Savona.

Inače, Juventus je tokom leta prošao kroz značajne promene. Nakon još jedne dosta slabe sezone, uprava Juventusa je odlučila da je došao kraj eri Masimilijana Alegrija kome se zahvalila na uslugama, a na njegovo mesto doveden je supertalentovani Tijago Mota. On je već nekoliko godina među najperspektivnijim trenerima sveta, a nakon što je napravio ogroman uspeh uvevši Bolonju u Ligu šampiona, napravio je iskorak u karijeri i preuzeo "staru damu" iz Torina.

U Juventusu se nadaju da je upravo bivši reprezentativac Italije taj koji će ih vratiti na tron.

Kao najglasnija pojačanja stigli su Daglas Luiz i Keferen Tiram, dok je novi čuvar mreže Di Gregorio koji je zamenio Šćeznog.

Matijas Soule je prešao u Romu, što je bio najznačajniji odlazak, ali bjankoneri su se rešili usluga još nekolicine igrača, poput Hujsena, Ilinga Juniora... Klub je od odlazak ukupno prihodovao oko 100 miliona evra. Uskoro bi trebalo da bude rešen i status Federika Kijeze, kome ugovor ističe za godinu dana, ali je Tijago Mota izjavio pre nedelju dana da na njega ne računa u narednoj sezoni.

Juventus četiri godine nije osvojio naslov šampiona Italije, pa je prvo mesto u Seriji A glavni cilj ove sezone.

Glavna uzdanica Tijaga Mote biće jedan od najboljih napadača sveta, naš Dušan Vlahović koji je to i potvrdio sa dva pomenuta gola Veroni. Srpski centarfor je maltene sam prošle sezone držao Juve u gornjem domu tabele i njegovih 16 ligaških golova je glavni razlog zbog kog su se "bjankoneri" vratili u Ligu šampiona.

A žreb u četvrtak ih je svrstao protiv Mančester Sitija, Benfike i Aston vile. Sada bi "bjankoneri" mogli da pobede u prva tri kola Serije A po prvi put u šest godina.

Sa šest golova, dva "klin šita" i maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku sezone, Juventus je zauzeo prvo mesto na tabeli Serije A, ispred velikog rivala i aktuelnog šampiona Intera iz Milana. 

Ne samo da Juve blista u napadu, već – kao i Motina Bolonja prošle sezone – drži veoma čvrstu odbranu, dozvolivši najmanje udaraca na gol među prvih pet evropskih liga do sada.

Uprkos lošim rezultatima na kraju prošle sezone, Danijele De Rosi je zadržao posao trenera Rome, ali je njegov tim loše startovao u novu sezonu. Roma je pobedila samo u jednoj od poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, nakon remija u prvom kolu sa Kaljarijem i iznenadnog poraza kod kuće od Empolija prošle nedelje.

Roma je izgubila 11 od poslednjih 13 gostujućih utakmica protiv Juventusa u Seriji A i primila je gol u svih poslednjih 21 utakmica. Poslednji put su sačuvali mrežu u septembru 2001. godine, kada je legendarni napadač Gabrijel Batistuta postigao pobedonosni gol. Poslednji susret između klubova završen je nerešenim rezultatom 1:1 na stadionu "Olimpiko" u maju, pošto je Roma treći put uzastopno završila sezonu na šestom mestu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?