KAKAV DERBI U BELGIJI: Osvajač Superkupa dočekuje najtrofejniji klub zemlje

O. M.

01. 09. 2024. u 10:13

Uderbiju šestog kola belgijske Pro lige gledaćemo zanimljiv duel između Anderlehta i Rojal union sen Žila koji će biti odigran večeras od 18.30 na stadionu "Jozef Marien".

КАКАВ ДЕРБИ У БЕЛГИЈИ: Освајач Суперкупа дочекује најтрофејнији клуб земље

Foto: Profimedia

Anderleht će nastojati da produži svoj impresivan početak sezone u kojoj još nije osetio gorčinu poraza. Drugi su na tabeli sa 10 bodova, jednim manje od neočekivanog lidera Dendera koji ima dve utakmice više. Anderleht je jedan od dve neporažene ekipe u Pro ligi, uz Lojven koji takođe ima deset bodova, ali iz šest utakmica jer je uz dve pobede čak četiri puta remizirao.

Anderleht je u prethodnom kolu trijumfovao sa 3:1 nad Mehelenom na "AFAS stadionu".

S druge strane, Union sen Žiloa se nalazi na sedmom mestu sa osam bodova iz pet utakmica. Unionisti su doživeli jedan prvenstveni poraz, protiv Vesterloa kada je bilo 4:3 kada je domaćin postiga otri gola za 17 minuta i tako steako nedostižnu prednost.

Vesterlo je inače sezonu počeo sa tri ponede i do ovog kola je bio lider, ali je u sledeća tri kola osvojio samo bod pa je sada pao na treće mesto.

U prethodnoj rundi fudbaleri Sen Žiloa odigrali su bez golova sa Sint Trojdenom na ovom istom stadionu.

Anderleht je bez poraza u poslednja tri međusobna prvenstvena susreta (pobeda i dva remija), ali je pre toga Rojal union vezao sedam pobeda, plus jednu u Kupu. Anderleht je u 21. velu pobedio samo jednom kao gost u ovom dvoboju i to u Kupu pre četiri godine, kada je Rojal union još uvek bio drugoligaš.

Ipak, nakon nekoliko slabih sezona, Anderleht se vratio u sam vrh belgijskog fudbalagde mu je i mesto. Rojal union već četvrtu sezonu čini isti taj vrh, prethodne tri godine su u plej-ofu gubili već viđen naslov prvaka koji nisu osvajali punih devet decenija, a nekad su bili najtrofejni klub u Belgiji, što je titula koju je od njih nasledio upravo Anderleht.

Obe ekipe će igrati u Ligi Evrope, pošto je Rojal union ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Anderleht je uspešan bio u plej-ofu za drugo po snazi evropsko takmičenje.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)