BORUSIJA SADA IGRA MNOGO AGRESIVNIJE: Novi trener - nova pravila u Dortmundu

O. M.

13. 09. 2024. u 09:32

BORUSIJA iz Dortmunda u trećem kolu Bundeslige dočekuje Hajdenhajm na svom "Vestfalenu".

БОРУСИЈА САДА ИГРА МНОГО АГРЕСИВНИЈЕ: Нови тренер - нова правила у Дортмунду

FOTO: EPA

Hajdenhajm je pomalo neočekivani lider posle prva dva kola sa maksimalnim učinkom od šest bodova, a u prošlom kolu je pobedio Augzburg sa visokih 4:0. S druge strane, Dortmund je protiv Verera odigrao meč bez golova i sada je četvrti na tabeli.

Domaći meč protiv Verdera iz Bremena je bio prilično dosadan. Ne samo da nije bilo golova, nego ih ni prema kompjuterskoj tehnologiji koja ih predviđa na osnovu broja i kvaliteta pokušaja na gol, nije ni trebalo da bude, pošto su oba tima u kombinaciji dala samo 0,98 ₓG.

Defanzivac Dortmunda Niko Šloterbek isključen je u 73. minutu, pa trener domaćih Nuri Sahin može da bude srećan što njegov tim nakon isključenja nije primio gol, doduše i u toj situaciji kada su bili brojčano nadmoćni, gosti iz Bremena su uputili samo jedan šut na gol.

Dortmund je prošle sezone pod vođstvom Edina Terzića igrao sa najdubljom defanzivnom linijom u Bundesligi, ali je već sada jasno da Sahin pokušava da uvede agresivniji stil odbrane. Iako su odigrane samo dve utakmice, primetno je da je Dortmund do sada primio najmanje ₓG.

Sahinova ekipa je u ovu utakmicu ušla bez poraza u poslednje tri utakmice u Bundesligi, iako je pre tih utakmica imala tri poraza, jedan remi i dve pobede u prethodnih pet ligaških susreta.

Što se tiče povreda, Dortmund će ostati bez Đovanija Rejne i Kjela Vatjena, a neizvesni su nastupi Serhija Žirasija i Jana Kouta.

Neverovatan niz uspeha Hajdenhajma se nastavlja bez znakova usporavanja, pošto su pobedili u svih pet takmičarskih utakmica ove sezone. Iako su protiv Augzburga imali samo 36 odsto poseda, Hajdenhajm je uspeo da stvori i iskoristi četiri velike šanse i nije primio nijedan gol.

Gosti su takođe prvi put u istoriji prošli u grupnu fazu evropskog takmičenja pošto su u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija savladali Heken s ukupnim rezultatom 5:3. Hajdenhajm je pobedio u poslednjih 11 mečeva, uključujući prijateljske, i zabeležio četiri pobede i dva remija u poslednjih šest mečeva u Bundesligi.

Od poslednjih 20 utakmica izgubili su samo jednu, u 30. kolu prethodnog prvenstva Nemačke od Lajpciga, a u tom periodu savladali su i Bajern. Postigli su golove na 13 od poslednjih 14 gostovanja. 

Gosti neće moći da računaju na Džulijana Nijusa, Lenarda Malonija i Tomasa Leona Kelera. 

Prošle sezone su oba duela ovih rivala završena bez pobednika. Na "Vestfalenu" je bilo 2:2, a u revanšu bez golova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE ŠTO NEMAM DECU, SAD JE KASNO: Isidora Minić ogolila dušu - Nije mi bilo suđeno da budem majka