RENDŽERS U PROBLEMU: Pred "Old firm" derbi već zaostaje tri boda za šampionom

O. M.

01. 09. 2024. u 11:03

ŠKOTSKI velikani Seltik i Rendžers sastaće se u nedelju u 442. derbiju "Old Firm" u škotskom Premijeršipu.

РЕНЏЕРС У ПРОБЛЕМУ: Пред Олд фирм дерби већ заостаје три бода за шампионом

FOTO: Profimedia

Seltik je silovito počeo sezonu. Aktuelni šampioni Škotske zabeležili su tri ligaške pobede bez primljenog gola, postigavši dva ili više golova u svakom meču.

Takođe su pobedili Hibernijan u Liga kupu Škotske. Tri od četiri utakmice na početku sezone završile su sa više od 2,5 gola, a na tim mečevima su postigli 12 golova.

Nema sumnje da je Seltik najveći favorit u prvenstvu. Neporažen je od početka marta kada je izgubio od Hartsa u gostima, dok je kod kuće neporažen od sredine decembra, kada ih je takođe pobedio Harts. Seltik je prošle sezone osvojio duplu krunu i želi da odbrani oba trofeja.

Sezona za Rendžers nije počela baš najbolje. Iako su neporaženi u prvenstvu, ispustili su bodove protiv Hartsa u gostima i već dva boda zaostaju za Seltikom posle tri kola.

Pored toga, poraženi su u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Dinama iz Kijeva i sledeće sezone će igrati u Ligi Evrope. U šest utakmica od početka sezone, Rendžers ima tri pobede, dva remija i jedan poraz, a četiri utakmice su završene sa manje od 2,5 gola.

Međutim, ako ima nešto pozitivno pred derbi, to su dve pobede u ligi i kupu, bez primljenog gola. U gostima u škotskoj ligi, Rendžers je bez pobede u tri utakmice, niz koji traje od maja. Na poslednjih šest gostovanja u prvenstvu imaju samo jednu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!