JALOV NAPAD BETISA GLAVOBOLJA ZA PELEGRINIJA: Leganes je odličan na strani u poslednje vreme

O. M.

13. 09. 2024. u 11:35

UTAKMICOM između Betisa i Leganesa otvara se peto kolo španske La lige. Ovaj meč je na programu u petak, od 21 čas, u Sevilji, na stadionu "Benito Viljamarin".

ЈАЛОВ НАПАД БЕТИСА ГЛАВОБОЉА ЗА ПЕЛЕГРИНИЈА: Леганес је одличан на страни у последње време

Foto: Profimedia

Betis je u reprezentativnu pauzu ušao bez ijednog trijumfa u novoj sezoni La lige, sa dva remija i jednim porazom, čime se nalazi tik iznad opasne zone.

Iako su odigrali manje utakmica od većine konkurenata, njihova neefikasnost pred golom protivnika je veoma zabrinjavajuća, pošto su u dosadašnjem delu šampionata postigli samo jedan gol. Samo još Hetafe i Valjadolid imaju tako loš napad.

S druge strane, odbrana je pokazala solidnost, primivši samo tri gola. Predstoji im domaći meč protiv Leganesa, što predstavlja idealnu priliku da prekinu ovaj niz utakmica bez pobede.

Betis je pobedio u prethodna četiri domaća meča protiv ove ekipe, iako je poslednji takav odigran u sezoni 2019/20. Atmosfera na stadionu "Benito Viljamarin" mogla bi da utiče pozitivno na ekipu. 

Trener Manuel Pelegrini tokom pauze je bio bez jednog od svojih ključnih igrača, napadača Rodrija, koji je otišao u Katar.

S druge strane, novajlija u ligi Leganes je, posle pobede i dva remija, pretrpeo prvi poraz u novoj takmičarskoj godini u poslednjem kolu La lige pre internacionalne pauze, izgubivši sa tesnih 1:0 na svom terenu od Majorke.

Iako je efikasniji od današnjeg rivala i Leganes se muči pred golom protivnika, sa samo tri postignuta gola u prethodna četiri odigrana meča. Trener Borha Himenez je iskoristio pauzu da popravi ofanzivnu igru i pokuša da pronađe rešenja za neefikasnost pred golom protivnika.

Leganes se ove sezone može pohvaliti solidnim rezultatima na gostujućim terenima. Remizirali su na prethodna dva gostovanja, produživši niz neporaženosti u La ligi u gostima na pet utakmica.

U četiri od tih pet susreta sačuvali su mrežu, što im daje dodatno samopouzdanje pred okršaj sa Betisom, posebno s obzirom na poteškoće domaćina u napadu tokom ove sezone.

U poslednjih pet susreta ova dva tima, Betis i Leganes su pobedili po dva puta, dok je jedan meč završen neodlučeno. Međutim, ako se gledaju samo susreti u Sevilji, Betis je dominantan. Domaći tim je dobio šest od prethodnih sedam mečeva, pa očekujemo da u petak uveče ostvare još jedan trijumf pred svojim navijačima. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?