LUKA JOVIĆ PREDVODI NAPAD SRBIJE, U ODBRANI DVA DEBITANTA: Šampion Evrope bez dva važna igrača dolazi na "Rajka"

O. M.

05. 09. 2024. u 08:39 >> 08:47

SPEKTAKL na otvaranju Lige nacija. Prvi put u istoriji Srbija će igrati u A diviziji najmlađeg evropskog takmičenja reprezentacija, a prvi protivnik je branilac naslova i ujedno šampion Evrope, Španija.

ЛУКА ЈОВИЋ ПРЕДВОДИ НАПАД СРБИЈЕ, У ОДБРАНИ ДВА ДЕБИТАНТА: Шампион Европе без два важна играча долази на Рајка

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi imao je mnogo kadrovskih problema uoči ove utakmice. Otkazalo je, što zbog povreda, što zbog umora ili ličnih problema, nekoliko ključnih igrača, uključujući najboljeg strelca Srbije svih vremena Aleksandra Mitrovića i njegovog saigrača iz El Hilala Sergeja Milinković-Savića. 

Neće biti ni dvojca iz Juventusa, Filipa Kostića i Dušana Vlahovića, pa će napad verovatno predvoditi Luka Jović.

Srbija ima i novog kapitena, traku je od penzionisanog Dušana Tadića preuzeo defanzivac Notingem foresta Nikola Milenković. Ima i novih imena u sastavu. Tu su Jan Karlo Simić koga je u Milan doveo legenda rosonera Paolo Maldini jer ga je igrom podsetio na svog slavnog saigrača Franka Barezija, kao i mladi levi bek Aston Vile Kosta Nedeljković.

"Orlovi" su se u prethodna dva ciklusa pokazali kao majstori za Ligu nacija, jer su ekspresno prešli iz Lige C u Ligu B, osvojivši dva puta prvo mesto. Međutim, A divizija je nešto drugo, mnogo veća je konkurencija i primarni cilj je da izborimo opstanak u elitnom razredu.

Španci nisu toliko pogođeni izostancima i selektor Luis de la Fuente će imati na raspolaganju skoro sve igrače s kojima se "furija" popela na vrh Starog kontinenta. Ipak, neće biti povređenih Unaja Simona i Alvara Morate, što su dobre vesti za Piksija. Rodri još nije zaigrao za Mančester siti, ali je spreman i verovatno će sezonu otvoriti u nacionalnom dresu.

Simona će gotovo izvesno menjati golman Arsenala David Raja, dok će umesto Morate zaigrati Mikel Orajzabal.

Španija se sprema za svoj prvi meč otkako je 14. jula pobedila Englesku sa 2:1 u finalu Eura 2024 – postavši prva reprezentacija koja je četiri puta osvajala ovo takmičenje.

"Furija" je zasluženo trijumfovala u Nemačkoj. Ne samo da su postali prva evropska ekipa koja je pobedila u svih sedam mečeva na velikom turniru (Evro i Svetsko prvenstvo), već su postigli i više golova (15) od bilo koje druge ekipe u istoriji Eura.

Luis de la Fuente je pobedio u 17 od svojih 21 meča kao selektor Španije otkako je preuzeo komandu u decembru 2022. godine, a Evro 2024 predstavlja njegovu drugu veliku titulu, posle Lige nacija 2022/23.

Španija je završila na vrhu svoje grupe ispred Portugala, Švajcarske i Češke nakon što je sakupila 11 bodova iz šest utakmica, pre nego što je pobedila Italiju u polufinalu i Hrvatsku na penale u finalu posle 0:0 u regularnom toku.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: G3+ (KVOTA 3,34)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (1)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio