DANSKA BEZ SELEKTORA STARTUJE LIGU NACIJA: Švajcarci od osnivanja u elitnoj diviziji

O. M.

05. 09. 2024. u 08:55

DANSKA dočekuje Švajcarsku od 20.45 na stadionu "Parken" u Kopenhagenu. To je utakmica grupe 4 A Lige nacija u kojoj se nalaze i selekcije Srbije i Španije.

ДАНСКА БЕЗ СЕЛЕКТОРА СТАРТУЈЕ ЛИГУ НАЦИЈА: Швајцарци од оснивања у елитној дивизији

FOTO: Tanjug/AP

Danska je prošla grupu na Evropskom prvenstvu, ali nije pokazala zadovoljavajući nivo fudbala i ispala je bez pobede. Upisali su tri nerešene u grupi sa Srbijom, Slovenijom i Engleskom, a zatim izgubili u osmini finala od domaćina Nemačke.

Takav ishod Eura označio je kraj za selektora Kaspera Hjulmanda. Njegova četvorogodišnja era na čelu reprezentacije okončana je ovog leta, posle niza neubedljivih rezultata na velikim turnirima.

Odlazak Hjulmanda mnogi su videli kao neizbežan, s obzirom na to da Danska na poslednja dva velika takmičenja nije uspela da ostvari zacrtane ciljeve. Njegovo mesto je privremeno zauzeo Morten Vighorst, dok Fudbalski savez Danske traži dugoročno rešenje na mestu selektora.

Vighorst neće imati priliku da se postepeno navikava na novu ulogu, jer je Danska u izuzetno teškoj grupi Lige A u kojoj su još Srbija i aktuelni šampion Evrope Španija.

Uprkos velikim izazovima, Danska je u prošlosti pokazala da može da se nosi sa elitom, o čemu svedoči njihov respektabilan skor od sedam pobeda i četiri poraza, uz jedan remi, od plasmana u A ligu.

S druge strane, njihovi protivnici su imali mnogo uspešniju kampanju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, gde su stigli do četvrtfinala pre nego što su doživeli bolan poraz posle jedanaesteraca od kasnijeg finaliste Engleske.

Njihova pobeda od 2:0 protiv Italije u osmini finala i neporaženost u grupnoj fazi (jedan trijumf i dva remija) pokazuju da mogu da se takmiče sa najboljim reprezentacijama na velikoj sceni. Uz to, samo dva puta su izgubili u poslednjih 19 odigranih mečeva, uz osam trijumfa i devet remija.

Učinak Švajcarske se ogleda i na FIFA rang-listi, gde su trenutno 15. najbolja reprezentacija sveta. Dokaz stabilnosti i kvaliteta je i njihovo prisustvo u Ligi A od samog početka takmičenja.

Pobeda u predstojećoj utakmici bila bi idealan početak za tim koji želi da ponovi uspeh iz sezone 2018/19, kada je stigao do polufinala.

Međutim, istorija susreta ova dva tima nagoveštava izjednačene utakmice, s obzirom na to da su četiri od prethodnih sedam mečeva završena nerešeno.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (KVOTA 1,98)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...