POVRATAK POSLE KLADIONIČARSKOG SKANDALA: Selektor Italije pozvao u ekipu nestašnog dečka, a razlog je ovaj zanimljiv statistički podatak

O. M.

06. 09. 2024. u 10:05

SUDAR divova obeležiće prvo kolo Lige nacija, kada se na stadionu "Francuska" u Sen Deniju sastanu Francuska i Italija.

ПОВРАТАК ПОСЛЕ КЛАДИОНИЧАРСКОГ СКАНДАЛА: Селектор Италије позвао у екипу несташног дечка, а разлог је овај занимљив статистички податак

Profimedia

Dve fudbalske velesile sastaće se 38. put u istoriji. Više uspeha imaju "azuri", ali poslednjih godina "galski petlovi" su dominantniji, sa tri uzastopne pobede.

Francuzi su i osvojili pretposlednje izdanje Lige nacija, dok su Italijanima najveći uspesi dva treća mesta. Ipak, prošlo izdanje nije bilo baš uspešno za vicešampione sveta koji su jedva u poslednji čas izbegli ispadanje u diviziju B, a spasila ih je Hrvatska pobedom nad Austrijom u poslednjem kolu.

Ali, Francuska je jedinu titulu u Ligi nacija osvojila 2021. upravo na italijanskom tlu, kada su u finalu bili bolji od Španije. 

S druge strane, kvalitet reprezentacije Italije je u padu poslednjih godina, a jedine svetle tačke "azura" su titula šampiona Evrope iz 2021. i poslednja dva izdanja Lige nacija u kojima su osvajali bronzane medalje. Mada su se oni nadali da će 2021. na svom terenu i kao aktuelni šampioni Evrope, da se okite i ovim naslovom.

Odbranu titule na Evropskom prvenstvu ove godine okončali su već u osmini finala, a njihov izostanak sa dva uzastopna svetska prvenstva traje već punu deceniju, pa bi neigranje u Severnoj Americi bila nacionalna katastrofa epskih razmera.

Pored toga, ekipa Lučana Spaletija ulazi u ovaj ključni okršaj sa poljuljanim samopouzdanjem, pošto je u poslednje tri utakmice prošla bez pobede (jedan remi i dva poraza), nakon povratka od 2:1 nad Albanijom na otvaranju EURO 2024. Posebno zabrinjava njihov napadački učinak, koji su u prethodna tri meča postigli samo jedan gol.

Istovremeno, u tri poslednja duela sa današnjim rivalom, upisali su tri glatka poraza, uz gol-razliku 3:8. Ipak, to su bile prijateljske utakmice, dok je poslednji takmičarski susret pripao "azurima", mada je to bilo pre više od 16 godina na Evro 2008.

Selektor Francuske Didije Dešan ne može da računa na Ferlana Mendija i Orelijena Šuamenija, ali se u tim vraća Teo Ernandez. Adrijen Rabio je izostao jer je bez kluba, dok se Dešan odlučio da ne pozove Benžamena Pavara iz Intera.

S druge strane, Spaleti ne računa na Đanluku Skamaku koji je povredio ukrštene ligamente i Nikola Barelu zbog operacije sinusa, a odlučio se da u nacionalni tim pozove Sandra Tonalija čim je vezisti Njukasla istekla devetomesečna zabrana igranja zbog igranja kladionice.

Zanimljivo je da Tonali nikada u reprezentativnoj karijeri nije izgubio utakmicu u gostima, pa ga je Spaleti možda pozvao i zbog te "vradžbine".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)