RASTE PRITISAK NA HOLANDA I EDEGORA: Norvežanima neće biti lako protiv "jastrebova"

O. M.

06. 09. 2024. u 10:29

KAZAHSTAN će u petak od 16 časova na "Centralnom stadionu" u Almatiju ugostiti Norvešku u prvom kolu Grupe B Lige nacija.

РАСТЕ ПРИТИСАК НА ХОЛАНДА И ЕДЕГОРА: Норвежанима неће бити лако против јастребова

FOTO: AP

Ovo je jedna od najujednačenijih grupa u B ligi jer je pored ove dve ekipe čine i Austrija i Slovenija.

"Jastrebovima" će ovo biti debi u B ligi koju su izborili u konkurenciji Azerbejdžana, Belorusije i Slovačke koja je podbacila pre dve godine.

Ekipu vodi ruski stručnjak Stanislav Čerčesov, trener koji je predvodio Rusiju na domaćem Svetskom prvenstvu 2018. i odveo ih veoma blizu polufinala, pre nego što je izgubio na penale od Hrvatske.

Prvi cilj Čerčesova biće da prekine sadašnji niz od četiri uzastopna poraza, pošto su sve utakmice u 2024. godini do sada završene porazima, uključujući prijateljske protiv Jermenije i Azerbejdžana u junu.

S druge strane, malo je nedostajalo da se Kazahstan kvalifikuje na Evro u Nemačkoj, do poslednjeg kola su vodili bitku sa Slovenijom i Danskom, da bi na kraju otišli u baraž gde ih je deklasirala Grčka.

Obezbedili su plasman u baraž već pomenutim osvajanjem grupe u Ligi nacija, ostvarivši dve pobede nad Slovačkom. Da sve bude još čudnije, samo nekoliko nedelja pre početka te kampanje jedva su izborili opstanak u C ligi pobedom u baražu nad Moldavijom.

Norveški navijači još pamte dva trilera protiv Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine (u prvom vodili su sa 1:0 do 87. minuta pa izgubili, a u drugom meču su imali i 1:0 i 2:1, na kraju jedva iščupali bod), koji su ih koštali plasmana na završni turnir, kao i propuštenih bodova protiv Gruzije. Pošto su podbacili pred kraj prethodne Lige nacija, ostali su i bez baraža, ali i pored osvojenih 10 bodova u prva četiri kola, Norveška je izgubila poslednje dve utakmice i prepustila vrh grupe Srbiji.

Ovi nedavni neuspesi doprinose pritisku na ključne igrače poput Erlinga Holanda i Martina Edegora, a možda još više na selektora Stalea Solbakena. Prvi cilj biće da izbegne uzastopne poraze, što bi se desilo tek drugi put od kada Solbaken vodi Norvešku, nakon što su prošli put izgubili od Danske sa 3:1.

Imajući u vidu veliki napredak koji su njihovi današnji protivnici pokazali u poslednje vreme, kao i činjenicu da su prevalili dug put do centralne Azije, Norvežanima neće biti lako. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: G3+ (kvota 2,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)