SRBIN OD PRVOG MINUTA U SASTAVU: Podmlađena Nemačka dočekuje Mađarsku u jednom od klasika evropskog fudbala

O. M.

07. 09. 2024. u 09:32 >> 10:31

NEMAČKA u subotu od 20.45 u Dizeldorfu dočekuje Mađarsku u prvom kolu Grupe A Lige nacija.

СРБИН ОД ПРВОГ МИНУТА У САСТАВУ: Подмлађена Немачка дочекује Мађарску у једном од класика европског фудбала

FOTO: Tanjug/AP

"Manšaft u novu sezonu Lige nacija ulazi nešto podmlađenog sastava, pošto su se od nacionalnog dresa oprostili pojedini igrači nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva 2024. godine.

Cela Nemačka je maštala o pobedi na Evropskom prvenstvu na domaćem terenu, ali je taj san prekinut u četvrtfinalu ovog leta, kada je ekipa Julijana Nagelsmana eliminisana od potonjeg šampiona Španije, koja je tako postala najtrofejnija reprezentacija na evropskim prvenstvima.

Uprkos tome Nagelsman je zadržao posao, jer mašta je jedno, a realnost nešto sasvim drugo, a vazda praktičnim Nemcima bilo je jasno da posle turbulentnog perioda i smene Hansija Flika četvrtfinale predstavlja solidni kamen temeljac za izgradnju novog, jakog "elfa". Sada će početi nova faza za reprezentaciju Nemačke, pošto su iskusni igrači kao što su Manuel Nojer, Ilkaj Gundogan, Tomas Miler i Toni Kros otišli ​​u penziju nakon dugogodišnjih reprezentativnih karijera.

Neki novi igrači će biti uključeni u Nagelsmanovu prvu sezonu u Ligi nacija dok se priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. i nastoji da povrati svetsku titulu. Novi kapiten je Jozua Kimih, a pravu priliku sada bi trebalo da dobije i nesuđeni "orao" Aleksandar Pavlović.

Tridesetsedmogodišnji trener je do sada u prvih 13 mečeva dobio sedam utakmica, uz tri poraza, a jedna od tih pobeda bila je protiv Mađarske na Euru, gde su domaćini pobedili sa 2:0 i osvojili prvo mesto u Grupi A. Nemačka je igrala protiv Mađarske i u prošloj Ligi nacija, kada nije uspela da pobedi stare rivale. Bilo je 1:1 u Mađarskoj i 1:0 za izabranike Marka Rosija u Lajpcigu.

Mađarska je i dalje u zaostatku u ukupnom međusobnom skoru, sa 12 pobeda u odnosu na 14 Nemačke, uz 12 remija. U tih 38 utakmica odigrano je nekoliko evergrin klasika, a naravno dva najpoznatija su susreti sa Mundijala 1954, u grupnoj fazi kada je mađarska "laka konjica" pobedila sa 8:3, da bi se Nemci osvetili u epskom finalu pobedivši posle preokreta sa 3:2, ekipu u kojoj je voljom tadašnjih političkih moćnika statirao povređeni Ferenc Puškaš.

Tim Marka Rosija nije uspeo da se plasira u nokaut fazu Evropskog prvenstva 2024. zbog gol-razlike, iako su uzeli tri boda iz tri utakmice u Grupi A.Osvojili su ih pobedom protiv Škotske, kojom su prekinuli niz od osam utakmica bez pobede na prvenstvima Starog kontinenta. Ipak, na poslednjih 18 mečeva na velikim turnirima protiv drugih evropskih država uspeli su da pobede samo dva puta.

Pre Eura, Mađarska je izgubila samo jednom u 16 ​​utakmica, što im je omogućilo da do poslednjeg minuta izazivaju Italiju za plasman na finalni turnir Lige nacija, ali su izgubil od "azura" u utakmici poslednjeg kola u kojoj im je i bod bio dovoljan, iako su bili barem ravnopravan rival.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije