FRANCUSKA NE SME DA DOZVOLI NOVI KIKS: Belgijanci žele osvetu za poraz u osmini finala Evropskog prvenstva

O. M.

09. 09. 2024. u 10:38

FRANCUSKA dočekuje Belgiju u derbiju "grupe smrti" u okviru drugog kola Lige nacija. Ovaj dvoboj na programu je u ponedeljak, u 20.45, na stadionu "Park Olimpik" u Lionu.

ФРАНЦУСКА НЕ СМЕ ДА ДОЗВОЛИ НОВИ КИКС: Белгијанци желе освету за пораз у осмини финала Европског првенства

FOTO: TANJUG/AP

"Galskim petlovima" nije se posrećio povratak na "Park prinčeva" posle tačno godinu dana kada su sa 2:0 pobedili Republiku Irsku. Pre tri dana su poveli protiv Italije, rekordno brzim golom posle 13 sekundi, ali nisu uspeli da zadrže to vođstvo jer su "azuri" na kraju pobedili sa 3:1.

Italija je izjednačila na spektakularan način, a u drugom poluvremenu Francuska je primila još dva gola, što je označilo njihov prvi domaći poraz od Italije u poslednjih 70 godina, tačnije od 1954. godine.

Nakon razočaravajućih igara na Evropskom prvenstvu - iako je ekipa stigla do polufinala - trener Didije Dešan je bio pod pritiskom koji je ovim porazom dodatno pojačan. Prema novom formatu Lige nacija za sezonu 2024/25, timovi koji završe na dnu svake grupe Lige A automatski ispadaju, dok timovi na trećem mestu moraju da idu u baraž. Francuska sada ima tri boda zaostatka i mora da izbegne gubitak dodatnih bodova da bi ostala konkurentna.

S druge strane, Belgija u ovaj meč ulazi sa tri boda u džepu koja je osvojila pobedom od 3:1 nad Izraelom. Dvostruki strelac bio je Kevin de Brujne, a treći pogodak postigao je Jan Tilmans na asisteciju Loisa Opende koji je pred kraj utakmice promašio penal.

Belgija je na Evropskom prvenstvu ispala od Francuske i sada će novi selektor Domeniko Tedesko pokušati da osveti kolegu Roberta Martineza, koji je u međuvremenu preuzeo reprezentaciju Portugala.

Francuzi su u osmini finala trijumfovali sa 1:0 zahvaljujući autogolu Jana Fertongena u 85. minutu. Legendarni defanzivac Ajaksa i Totenhema u međuvremenu se oprostio od državnog tima, a klupsku karijeru privodi kraju u Anderlehtu.

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 2,14)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

Teniski svet je pre 20 dana potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, potom je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, minulih dana mu uopšte nije bilo lako. Sada, kada je postao prvi Italijan koji je osvojio Ju-Es open - doživeo je novo, ali lepo iznenađenje.

09. 09. 2024. u 12:17

MA, KAKAV DOPING, JA SAM NAJBOLJI! Janik Siner osvojio Ju-Es open 2024 posle neviđenog skandala, slede tektonske promene na ATP listi