BEN SE VRATIO I U REPREZENTACIJU: Posle povratka u srpski fudbal reprezentativac Komora ponovo u državnom timu

O. M.

04. 09. 2024. u 12:45

SAMO sedam meseci nakon prethodnog izdanja, kvalifikacije za Afrički kup nacija 2025. počeće sredinom nedelje kada se Komori bore protiv Gambije na stadionu "Ben Ahmed El Abdi".

БЕН СЕ ВРАТИО И У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: После повратка у српски фудбал репрезентативац Комора поново у државном тиму

FOTO: Profimedia / Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Ove dve ekipe su u grupu A ovih kvalifikacija, u kojoj se nalaze i Madagaskar i Tunis koji će se sastati  u četvrtak uveče u Radešu.

Komori ulaze u kvalifikacije za AfKon nakon osvojenog trećeg mesta na Kosafa kupu. Prošle godine nije ih bilo na AfKonu, jer su zauzeli treće mesto u kvalifikacionoj grupi, iza Zambije i potonjeg šampiona Obale Slonovače.

Od tada, međutim, ekipa Stefana Kusina je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dominirala i to u grupi sa Ganom, kojoj su u novembru prošle godine naneli i jedini poraz.

Komori su učestvovali u sedam kvalifikacionih kampanja za AFKON od svog prvog nastupa, ali su samo jednom stigli do završnog turnira, a to je bilo 2021. godine kada su ispali u osmini finala od Kameruna.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde El Fardu Ben vratio se u srpski fudbal pošto je od pre nekoliko dana posta oigrač pančevačkog Železničara, ali vratio se i u reprezentaciju Komora, pošto nije bio deo tima na Kosafa kupu.

Gambija je razočarala na prethodnom Afkonu sa sva tri poraza bez obzira što je imala tešku grupu sa Kamerunom, senegalom i Gvinejom. Ne ide im ni u kvalifikacvijama za naredni Mundijal gde su osvojili samo tri boda i to protiv nejakih Sejšela, dok su izgubili od Obale Slonovače, Burundija i Gabona.

 NAŠ TIP: Komori - Gambija GG (2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEISTINE, OBMANJIVANJE NARODA, NEVASPITANO, BAHATO! FK Radnički iz Kragujevca: Mrkela inicijator incidenta, laž je da je devojčica povređena

"NEISTINE, OBMANjIVANjE NARODA, NEVASPITANO, BAHATO!" FK Radnički iz Kragujevca: Mrkela inicijator incidenta, laž je da je devojčica povređena

Crvena zvezda je savladala kragujevački Radnički u prvenstvenom meču igranom u Milanovcu, a taj trijumf aktuelnog šampiona su u drugi plan bacili navijači iz Kragujevca skandaloznim ponašanjem. Uprava Radničkog od odgovornosti ne beži, ali i oštro odgovara sportskom direktoru Zvezde Mitru Mrkeli, na njegovo saopštenje za javnost.

04. 09. 2024. u 13:27

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa