LUKA MODRIĆ RUŠI RAMOSOV REKORD: Hrvati nemaju pobedu nad Portugalom u takmičarskim utakmicama

O. M.

05. 09. 2024. u 09:24

PORTUGAL dočekuje Hrvatsku u jednom od derbija prvog kola Lige nacija. Utakmica se igra na stadionu "Luz" u Lisabonu od 20.45.

ЛУКА МОДРИЋ РУШИ РАМОСОВ РЕКОРД: Хрвати немају победу над Португалом у такмичарским утакмицама

FOTO: Tanjug/AP

Portugalci su osvojili prvo izdanje lige nacija, pobedom nad Holandijom u finalu čiji su bili domaćini, ali taj meč igran jje na stadionu "Dragao" u Portu. S druge strane, Hrvatska je vicešampion iz prošle sezone, kada je u finalu u Holandiji izgubila na penale od Španije.

Obe ekipe započinju ovu sezonu lige nacija posle razočaravajućeg nastupa na Evropskom prvenstvu, gde je Portugal eliminisan u četvrtfinalu od Francuske, dok je Hrvatska ispala već posle grupne faze.

Kapiten Portugala i najbolji strelac svih vremena, Kristijano Ronaldo, nastavlja svoju misiju. On je među 25 igrača koje je odabrao selektor Roberto Martinez sa ciljem da Portugalija konačno prođe grupnu fazu ovog takmičenja, prvi put od trijumfalne sezone 2018/19. U taj pohod krenuće bez legendarnog defanzivca Pepea koji se u petoj deceniji oprostio od dresa sa pet štitova na grbu.

Navijači Portugala imaju razloga za optimizam, jer njihov tim nikada nije izgubio takmičarski meč od Hrvatske (četiri pobede), uključujući dva trijumfa u Ligi nacija, od kojih je jedan bio ubedljivih 4:1 na svom terenu. Međutim, vredi napomenuti da su prethodni domaći rezultati Portugala u Ligi nacija bili mešani, sa dve pobede i dva poraza u poslednja četiri okršaja.

Hrvati su međutim pobedili poslednji susret, prijateljski u Lisabonu, ali ni on nije igran na ovom stadionu nego na "Nacionalnom stadionu".

S druge strane, Hrvatska je imala još teže iskustvo na Evropskom prvenstvu, sa dva remija i jednim porazom nije uspela da ostvari nijedan trijumf u grupnoj fazi. Mnogi su očekivali da će ovo razočaranje označiti kraj blistave međunarodne karijere Luke Modrića, ali legendarni vezista je i dalje u sastavu Zlatka Dalića i nastavlja da povećava impresivan broj nastupa na 178.

Ako Modrić bude igrao u obe utakmice hrvatske Lige nacija u septembru, izjednačiće rekord Serhija Ramosa kao drugog igrača sa najvećim brojem utakmica u istoriji UEFA. 

Učešće "vatrenih" u Ligu nacija 2022/23 završilo je u suzama, porazom od Španije u finalu na penale. Njihov učinak u ovom takmičenju godinama je bio neujednačen, posebno u gostima, gde su izgubili prvih pet mečeva.

Međutim, od tada su preokrenuli situaciju, pobedivši u poslednja četiri gostovanja, pa se očekuje da će ovoga puta u Lisabonu pružiti snažan otpor.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&D2+ (kvota 2,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio