GOSTI SU KVALITETNIJI TIM: Bod(ovi) će teško ostati na Ostrvu

O. M.

05. 09. 2024. u 05:00 >> 10:49

U četvrtak od 20.45 na stadionu "Hampden park" u Glazgovu, Škotska će ugostiti Poljsku u prvom kolu Grupe A Lige nacija.

ГОСТИ СУ КВАЛИТЕТНИЈИ ТИМ: Бод(ови) ће тешко остати на Острву

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve ekipe će verovatno voditi borbu za treće mesto u grupi u kojoj su s njima Portugal i Hrvatska.

Možda i zbog toga, Škotska je kao svoj primarni cilj u narednom periodu postavila plasman na Mundijal u Severnoj americi 2026. godine. Ali, kao i u ranijim izdanjima, Liga nacija će biti jedna od staza za plasman na veliko takmičenje, što znači da " tartan terijeri" sigurno neće zanemariti ni ovo takmičenje. A u ovakvoj grupi utakmica na svom terenu protiv Poljske je najbolja prilika da se osvoje tri boda.

Posle Poljske, u nedelju putuju u Portugal. Završetak među prva dva tima omogućiće im da se kvalifikuju u četvrtfinale novog proširenog UEFA turnira, treće mesto će rezultirati plej-ofom za ispadanje, dok će poslednje mesto značiti povratak u Ligu B.

Posle kvalifikacija kroz plej-of za Katar 2022. i Evro 2024., Poljska je preživela ispadanje u svojoj poslednjoj kampanji Lige nacija, zauzevši treće mesto iza Belgije i Holandije.

Mihal Probijer je preuzeo tim u septembru 2023. i pobedio u šest od deset utakmica pre nego što je prvi put izgubio na Evropskom prvenstvu. Iako je ispadanje Poljske nastavilo trend razočaravajućih nastupa na velikim turnirima, on je za sada i dalje na poziciji selektora.

Kao i domaćini, Poljska je ovog leta završila na četvrtom mestu u grupi Evropskog prvenstva, izgubivši prva dva meča, od Holandije i Austrije, pre nego što je remizirala sa Francuskom u Dortmundu. Robert Levandovski, najbolji strelac svih vremena i rekorder po broju nastupa, realizovao je jedanaesterac u nerešenom rezultatu 1:1 protiv Francuske, ali ga je mučila povreda butine tokom turnira i to je verovatno glavni razlog što njegova reprezentacija nije postigla značajan uspeh.

Zbog povreda i nedostatkom forme ključnih igrača, posebno Bilija Gilmora i Skota Mektomeneja, Škotska je u ulozi blagog autsajdera, uprks domaćem terenu. S druge strane, Poljska takođe ima svoje slabosti, ali poseduje veći izbor kvalitetnih igrača pa je za očekivati da se iz glazgova vrati neporažena.

Klikni na link za NAŠ TIP: X2 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio