"ZMAJEVI" SE NADAJU PREPORODU POD BELAMIJEM: Turska je bila hit Evropskog prvenstva sa mladim snagama

O. M.

06. 09. 2024. u 09:07

VELS će u petak od 20.45 na stadionu Kardifa ugostiti Tursku u prvom kolu Grupe B Lige nacija.

ЗМАЈЕВИ СЕ НАДАЈУ ПРЕПОРОДУ ПОД БЕЛАМИЈЕМ: Турска је била хит Европског првенства са младим снагама

Foto: EPA-EFE/Robin Parker

Ove dve ekipe su igrale u istoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Turska je imala više uspeha jer je osvojila prvo mesto u grupi sa 17 bodova, dok je Vels bio treći sa 12 bodova. Turci su u međusobnim susretima osvojili četiri boda, a Vels jedan i kasnije je ispao u finalu baraža od Poljske.

Ponovo su se spojili u Ligi nacija, nakon što je Vels ispao iz lige A, a Turska promovisana iz lige C.

Kriza Velšana počela je već na Mundijalu u Kataru gde su završili na dnu grupe sa Engleskom, SAD i Iranom. Zatim je završio na dnu svoje grupe Lige nacija sa jednim bodom iz šest utakmica, pre nego što se nije uspeo kvalifikovati za Evropsko prvenstvo.

Nakon poraza na penale od Poljske u kvalifikacijama za Evro, usledila je bruka u prijateljskoj utakmici sa fudbalskim liliputancima iz Gibraltara koja je završena bez golova, a onda i katastrofalnih 0:4 u susretu sa Slovačkom. Ta dva rezultata zapečatila su sudbinu Roberta Pejdža na klupi reprezentacije, a na njegovo mesto doveden je nestašni dečko velškog fudbala Kreg Belami.

Belami nije igrao na velikom turniru tokom svoje karijere sa 78 utakmica za Vels, a sada će pokušati da odvede "zmajeve" na Mundijal u Severnoj Americi, ali prethodno će testirati igrače u Ligi nacija.

"Zmajevi" će nakon Turske u ponedeljak igrati protiv Crne Gore, koja se danas sastaje sa Islandom. 

Turska je na Evropskom prvenstvu stigla do četvrtfinala gde je izgubila sa 2:1 od Holandije, iako je prva imala vođstvo. Uprkos tom porazu ostali su hit Evra na kome su naravno imali i veliku podršku turske emigracije.

Vinčenco Montela je ostao da vodi kvalifikacije za sledeće Svetsko prvenstvo, gde će se uzdati u pomoć talentovanih napadača. Kenan Jildiz i Arda Guler su briljirali na Evru i obojica će biti ključni igrači u novoj sezoni Lige nacija.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,17)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)