"KRSTAŠI" IGRAJU ODLIČNO KOD KUĆE: Česi su promenili selektora

O. M.

07. 09. 2024. u 10:53

GRUZIJA i Češka sastaće se u prvom kolu UEFA Lige nacija, u okviru Grupe 1 u Ligi B. Ovaj meč je na programu u subotu od 18 časova na stadionu "Mihail Meshi" u Tbilisiju.

КРСТАШИ ИГРАЈУ ОДЛИЧНО КОД КУЋЕ: Чеси су променили селектора

FOTO: Profimedia

Gruzija je ušla u istoriju učešćem na velikom turniru samostalno po prvi put tokom EURO 2024. Uprkos tome što su bili najniže rangirani tim na takmičenju, impresionirali su plasmanom u nokaut fazu.

Pod vođstvom nekadašnjeg francuskog reprezentativca Vilija Sanjola, Gruzija je uzela četiri boda iz tri utakmice u grupnoj fazi, uključujući presudnu pobedu od 2:0 nad Portugalom, čime je obezbedila plasman u osminu finala kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova.

Njihov nastup je završen porazom od potonjeg šampiona Španije rezultatom 4:1, ali su gruzijski fudbaleri napustili turnir podignute glave, nadmašivši sva očekivanja. Sada je Sanjol fokusiran na nadogradnju tog uspeha snažnom kampanjom u Ligi nacija.

S druge strane, Češka želi da se oporavi od razočaravajućeg plasmana na Evropskom prvenstvu, gde nije uspela da prođe grupnu fazu. Ali nisu "knedličke" razočarale igrom jer su skupo prodali kožu Portugalu i Turskoj, a sa Gruzijom odigrali bez pobednika iako su zaslužili više od boda u toj utakmici. PRaktično su do poslednjih trenutaka utakmice trećeg kola protiv Turske imali šansu da pobedom izbore drugi krug.

Iako su bolje rangirani od Gruzije, svesni su izazova koji ih čeka u Tbilisiju, posebno s obzirom na odlične rezultate domaćina na svom stadionu. 

Češka želi da ostvari što bolji rezultat u Ligi nacija. Tim je dobar spoj iskustva i mladosti, a selektor Ivan Hašek, koji je posle Eura preuzeo tim od Jaroslava Šilhavija, najviše se uzda u napadača Leverkuzena Patrika Šika, Tomaša Součeka iz Vest hema koji je kapiten tima, njegovog saigrača iz odbrane "čekićara" Vladimira Coufala...

S druge strane, najveća zvezda u Sanjolobvom timu je napadač Napolija Hviča Kvarachelija , dok odbranom komanduje iskusni kapiten Guram Kašija koji igra u češkom susedstvu, za Slovan iz Bratislave.

Pre neto više od dva meseca Česi su "ispustili" ovog rivala iz ruku, ali tada se igralo u Nemačkoj, Tbilisi je ipak nešto drugo tako da će biti teško ovde nadigrati domaćina. Odlične napadačke opcije u oba tima ukazuju da je najrealniji tip ovde da oba tima daju gol.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)