PANIKA U HRVATSKOJ: "Vatreni" godinu dana nisu u takmičarskoj utakmici pobedili ekipu iz prvih 100

O. M.

08. 09. 2024. u 11:05

HRVATSKA će u nedelju u 20.45 u osiječkoj "Opus areni" dočekati selekciju Poljske, u drugom kolu Grupe A Lige nacija.

ПАНИКА У ХРВАТСКОЈ: Ватрени годину дана нису у такмичарској утакмици победили екипу из првих 100

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su u prvom kolu poraženi na gostovanju Portugalu u utakmici u kojoj je Kristijano Ronaldo postigao 900. gol u zavaničnim utakmicama, dok je Poljska u utakmici punoj preokreta savladala Škotsku u Glazgovu. Vodili su "orlovi" sa 2:0 i imali tri boda u džepu do 77. minuta kada je Skot Maktominaj izjednačio, ali su do ipak zaslužena tri boda gosti stigli u sedmom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Hrvatska je prošle sezone u finalu izgubila od Španije i sa dosta optimizma krenula je na Evropsko prvenstvo na krilima tog uspeha. U Nemačkoj je doživela razočaranje ispadanjem u grupnoj fazi iako je tamo bila u "grupi smrti" sa tada aktuelnim šampionom Evrope Italijom, i sadašašnjim vladarom Starog kontinenta Španijom.

Posle poraza od Portugala u prvom kolu selektor Zlatko Dalić je pod izvesnim pritiskom dela javnosti da ostvari uspehe proitiv Poljske i Škotske, kako bi u nastavak takmičenja "vatreni" ušli sa realnim izgledima da izbore prolaz u četvrtfinale. Ipak, ima i onih koji su u porazu od Portugala videli pozitivne stvari. Jedna od njih je što je Dalić, pomalo i prinudno zbog brojnih izostanaka, izveo tim u formaciji sa trojicom u odbrani, što od njega već neko vreme navijači traže, a to je rezultiralo mnogo lepršavijim i poletnijim napadom.

Naravno da tako prinudno promenjena formacija nije mogla doneti nešto veliko protiv jakog Portugala, ali Dalić je najavio da je bliže odluci da nastavi sa uigravanjem ekipe u ovom sistemu nego povratku na 4-3-3 za koju posle odlaska Brozovića nema adekvatno rešenje na poziciji "šest".

Na Brozovića Dalić više ne računa, ali je Luka Modrić i dalje tu. On će protiv Poljske 180. put obući reprezentativni dres i time se na osmom mestu liste izjednačiti sa Serhijom Ramosom.

Hrvati će na Poljsku bez Kramarića koji je bolestan i došao na pripreme, ali je sada u izolaciji jer mu se stanje pogoršalo. Bez njega će biti još teže "vatrenima" da prekinu crnu seriju bez pobede u takmičarskim mečevima koja traje skoro godinu dana, tačnije od novembarskog trijumfa nad Jermenijom kojim su na mala vrata izborili plasman na Euro.

Osim Jermenije, u poslednjih godinu dana pobedili su još samo Letoniju, a to su inače 97. i 137. reprezentacija na FIFA rang listi.

Hrvatska dakle ima mnogo problema, dok Poljaci u Osijek dolaze osokoljeni triler pobedom u Glazgovu, pa ne bi trebalo da čudi ako se i iz Slavonije vrate neporaženi

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Australijanac udario na Sinera pred finale Ju-Es opena